Класичний суп харчо готується на яловичини або баранини, але так як у нас ці сорти м’яса досить рідкісні, у цьому рецепті вам пропонується приготувати такий суп в мультварке на основі свинячого м’яса. Крім м’яса, в класичному рецепті використовується рис, волоські горіхи, кислий соус і спеції. Спочатку свинина з томатним соусом тушкується на режимі «Гасіння», потім додаються інші інгредієнти і харчо готується на тому ж режимі. Рис для супу підходить будь-який, а томатну пасту краще взяти готову, вона додасть харчо більш яскравий колір.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Свинина – 450 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Томатний соус – 60 мл
- Волоський горіх – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
- Вода – 1.5 л
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування класичного харчо з свинини з рисом в мультиварці? Шматочок свіжої або заздалегідь розмороженої свинини помийте і поріжте на невеликі шматочки.
мультічашу налийте невелику кількість чистої води, покладіть в чашу шматочки свинини, покладіть ложку томатної пасти (її можна замінити свіжими помідорами) і все лопаткою перемішайте. Потім закрийте кришку приладу і увімкніть програму «Тушкування» на час за замовчуванням, що становить у багатьох мультиварках 1 годину. За цей час свинина стане м’якою і соковитою.
Поки м’ясо гаситься, очистіть і наріжте на невеликі шматочки цибулю, подрібніть очищені волоські горіхи і промийте рис. По завершенні програми відкрийте кришку. До тушкованого м’яса перекладіть нашатковану цибулю.
Потім насипте в мультічашу рис і подрібнені горіхи і ці інгредієнти лопаткою перемішайте.
Потім налийте в чашу чисту воду в розрахованому на 3 порції кількості. Суп посоліть за смаком, перемішайте ще раз і закрийте кришку приладу. Увімкніть програму «Тушкування» на такий же час.
За 15-20 хвилин до завершення цієї програми відкрийте кришку мультиварки і покладіть до супу листочки лавра, дрібно нарізані часникові зубки і насипте хмелі-сунелі. Потім перекладіть в чашу промиту і нашатковану зелень (цибулю і петрушку). Закрийте кришку і чекайте завершення програми.
Класичний суп харчо зі свининою і рисом готовий. Страву можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Суп харчо Суп харчо в мультиварці Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з свинини Харчо з свинини з рисом Харчо з часником