Класичний суп харчо готується на яловичини або баранини, але так як у нас ці сорти м’яса досить рідкісні, у цьому рецепті вам пропонується приготувати такий суп в мультварке на основі свинячого м’яса. Крім м’яса, в класичному рецепті використовується рис, волоські горіхи, кислий соус і спеції. Спочатку свинина з томатним соусом тушкується на режимі «Гасіння», потім додаються інші інгредієнти і харчо готується на тому ж режимі. Рис для супу підходить будь-який, а томатну пасту краще взяти готову, вона додасть харчо більш яскравий колір.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Свинина – 450 гр.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Томатний соус – 60 мл
  • Волоський горіх – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Вода – 1.5 л
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичного харчо з свинини з рисом в мультиварці? Шматочок свіжої або заздалегідь розмороженої свинини помийте і поріжте на невеликі шматочки.

мультічашу налийте невелику кількість чистої води, покладіть в чашу шматочки свинини, покладіть ложку томатної пасти (її можна замінити свіжими помідорами) і все лопаткою перемішайте. Потім закрийте кришку приладу і увімкніть програму «Тушкування» на час за замовчуванням, що становить у багатьох мультиварках 1 годину. За цей час свинина стане м’якою і соковитою.

Поки м’ясо гаситься, очистіть і наріжте на невеликі шматочки цибулю, подрібніть очищені волоські горіхи і промийте рис. По завершенні програми відкрийте кришку. До тушкованого м’яса перекладіть нашатковану цибулю.

Потім насипте в мультічашу рис і подрібнені горіхи і ці інгредієнти лопаткою перемішайте.

Потім налийте в чашу чисту воду в розрахованому на 3 порції кількості. Суп посоліть за смаком, перемішайте ще раз і закрийте кришку приладу. Увімкніть програму «Тушкування» на такий же час.

За 15-20 хвилин до завершення цієї програми відкрийте кришку мультиварки і покладіть до супу листочки лавра, дрібно нарізані часникові зубки і насипте хмелі-сунелі. Потім перекладіть в чашу промиту і нашатковану зелень (цибулю і петрушку). Закрийте кришку і чекайте завершення програми.

Класичний суп харчо зі свининою і рисом готовий. Страву можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Суп харчо Суп харчо в мультиварці Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з свинини Харчо з свинини з рисом Харчо з часником