Класичне харчо з яловичини з картоплею з рисом в каструлі готується зі сливовим соусом ткемалі, зеленню і спеціями, але в домашніх умовах до нього додають ще і томатний соус або свіжі помідори. Цей рецепт наближений до класичного, і, освоївши його приготування, ви можете нагодувати свою сім’ю смачним грузинським стравою. Готуємо харчо в звичайній каструлі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Рис білий – 0.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Перець запашний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати класичне харчо з яловичини з картоплею з рисом в каструлі? Спочатку підготуйте зазначені і в потрібній кількості інгредієнти для харчо, щоб нічого не забути. Моркву і картоплю почистіть і промийте.

Яловичину вимити холодною водою і наріжте на невеликі шматочки довільної форми. Перекладіть їх у каструлю для варіння супу, залийте холодною водою, поставте варитися.

Поки м’ясо вариться, приготуйте заправку для харчо. Морква подрібніть на крупну тертку.

Очищену цибулину наріжте на маленькі кубики і обсмажте до прозорості на розігрітому рослинному маслі.

З закипевшего м’ясного бульйону зніміть пінку, або м’ясо промийте холодною водою і повторно залийте чистою водою. До бульйону покладіть горошки чорного перцю і варіть яловичину на маленькому вогні протягом 1,5 години.

До смаженій цибулі додайте терту моркву і, періодично помішуючи, обсмажте її до м’якості.

Помідори на 5 хвилин залийте окропом і зніміть з них шкірку.

Потім помідори наріжте на маленькі кубики, перекладіть в сковорідку до обсмаженою моркви з цибулею.

До цієї овочевої заправці насипте хмелі-сунелі, червоний і чорний перець за смаком, налийте набагато бульйону, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні під прикритою кришкою протягом 10 хвилин.

Після закінчення 1,5 години в каструлю до звареної яловичині покладіть нарізану на кубики картоплю, овочеву заправу, сіль за смаком. Долийте в каструлю воду з розрахунку на 6 порцій, так як частина води википіла.

Коли харчо закипить, покладіть до нього промитий рис і листочки лавра. Варіть суп на невеликому вогні протягом 15-20 хвилин до готовності картоплі.

За цей час дрібно наріжте очищені зубки часнику і свіжу зелень (для харчо беруть кінзу).

Часник і зелень перекладіть до супу, перемішайте і зніміть пробу. Потім вимкніть вогонь і дайте супу 10 хвилин для настоювання. Харчо з яловичини з рисом і картоплею готово. Можете подавати до обіду.

Приємного апетиту!

Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з картоплею Харчо з рисом Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом і картоплею