Мультиварка є ідеальним варіантом приготування хашлама в домашніх умовах. Вам потрібно крупно нарізати м’ясо і овочі, пошарово скласти їх у чашу приладу, встановити потрібну програму і через півтори години годувати свою сім’ю цим апетитним яскравим стравою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранячі реберця – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати хашламу в мультиварці з баранини? Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти для приготування хашлама.

Баранячі реберця розріжте на порційні шматочки.

Перекладіть їх у чашу мультиварки та встановіть програму «Випічка» на 40 хвилин. До кінця програми реберця посипте по своєму смаку сіллю, перцем і будь-якими спеціями.

Поки м’ясо запікається, овочі почистіть і наріжте їх на великі шматочки. У чашу до м’яса перекладіть нарізані моркву і цибулю.

Потім покладіть нарізані картоплю і солодкий перець і овочі трохи посоліть.

Потім покладіть поверх цих овочів нарізаний на полукружочки баклажан.

Поверх баклажанів викладіть кружечки помідорів і посипте сіллю і чорним перцем. Налийте в чашу один стакан чистої води. Встановіть програму «Тушкування» на 1 годину.

До кінця цієї програми додайте до хашламе дрібно нарізані зелень і часник.

Після сигналу про завершення програми хашламу залиште в чаші під закритою кришкою ще на кілька хвилин.

Потім можете блюдо розкладати в порційні тарілки і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Хашлама