Мультиварка є ідеальним варіантом приготування хашлама в домашніх умовах. Вам потрібно крупно нарізати м’ясо і овочі, пошарово скласти їх у чашу приладу, встановити потрібну програму і через півтори години годувати свою сім’ю цим апетитним яскравим стравою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баранячі реберця – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу в мультиварці з баранини? Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти для приготування хашлама.
Баранячі реберця розріжте на порційні шматочки.
Перекладіть їх у чашу мультиварки та встановіть програму «Випічка» на 40 хвилин. До кінця програми реберця посипте по своєму смаку сіллю, перцем і будь-якими спеціями.
Поки м’ясо запікається, овочі почистіть і наріжте їх на великі шматочки. У чашу до м’яса перекладіть нарізані моркву і цибулю.
Потім покладіть нарізані картоплю і солодкий перець і овочі трохи посоліть.
Потім покладіть поверх цих овочів нарізаний на полукружочки баклажан.
Поверх баклажанів викладіть кружечки помідорів і посипте сіллю і чорним перцем. Налийте в чашу один стакан чистої води. Встановіть програму «Тушкування» на 1 годину.
До кінця цієї програми додайте до хашламе дрібно нарізані зелень і часник.
Після сигналу про завершення програми хашламу залиште в чаші під закритою кришкою ще на кілька хвилин.
Потім можете блюдо розкладати в порційні тарілки і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама