Як і багато кавказькі страви, хашлама не має одного правильного рецепту, і її готують в різних регіонах по-різному. Незмінним у цьому смачній страві є багато м’яса і наваристий м’ясний бульйон. Список доданих овочів різний, і в російській кухні часто додають в хашламу картоплю. Використовуючи різні прянощі і спеції, ви щоразу можете отримати новий смак страви. Коли ні казана, можна приготувати це блюдо в каструлі з товстим дном.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Пиво (світле) – 500 мл
- Помідори свіжі – 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
- Моркву – 0.3 кг
- Картопля – за бажанням
- Кріп – 20 гр.
- Базилік свіжий – 20 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Приправа для м’яса – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу з яловичини в каструлі? Яловичину промити холодною водою і наріжте на великі шматочки. Помістіть її в окремий посуд, по своєму смаку посипте спеціями і сіллю, перемішайте і залиште на 30 хвилин.
Почистіть і промийте цибулю, моркву і болгарський перець. Потім наріжте цибулю на півкільця, моркву на гуртки і перець товстою соломкою.
У помідорів бажано зняти шкірку. Їх хрестоподібно надріжте, опустіть на 2 хвилини в окріп, потім у холодну воду, зніміть шкірку і видалити підстави плодоніжок.
Можете взяти консервовані без шкірки томати, буде не гірше.
У каструлю покладіть підготовлену яловичину. Поверх її укладіть шарами нарізані овочі: цибуля, помідори, перець і моркву. За бажанням можете додати очищений і нарізаний картопля.
Свіжу зелень промийте. Половину зелені зв’язати в пучок і покладіть в каструлю. Решту зелень дрібно наріжте разом з очищеним часником і добре розітріть. У каструлю налийте світле пиво, прикрийте кришкою і помістіть її на маленький вогонь. Тушкуйте хашламу на маленькому вогні протягом 2,5 годин. Готову страву посипте подрібненою з часником, зеленню, трохи перемішайте і можете подати до столу гарячою. Розігрівати остигле страва не бажано, так як воно втрачає і смак, і зовнішній вигляд.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама з яловичини Хашлама з яловичини з картоплею Хашлама на пиві