Хашлама з яловичини з картоплею і баклажанами мало має спільного з цим традиційним кавказьким блюдом, але, тим не менш, її готують і люблять за відмінний смак і ситність. Готуємо хашламу на пиві, що робить яловичину дуже м’якою, а у овочів зберігається форма. Особливий смак додадуть хашламе баклажани. Щоб блюдо вийшло смачним – послідовно укладіть шарами всі інгредієнти. Цим блюдом можете нагодувати велику сім’ю або компанію. Можна готувати як на природі, так і вдома на своїй кухні. Тушкуємо в казані.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яловичина – 2.5 кг
  • Пиво – 1 л
  • Картопля – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Баклажан – 1 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1.5 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Базилік свіжий – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування хашлама з яловичини з картоплею і баклажанами? Всі овочі для хашлама почистіть промийте. Солодкий перець наріжте поздовжніми шматочками.

Лук нашаткуйте на півкільця.

Помідори наріжте великими скибочками або кружальцями.

В казан перекладіть половину шинкованої лука.

На цибулю покладіть половину нарізаної на великі шматочки яловичини.

На м’ясо викладіть решту цибулі і посипте його сіллю і сухим базиліком.

На шар цибулі покладіть нарізану моркву і цілий стручок гострого перцю.

Потім рівним шаром розкладіть нарізаний солодкий перець і посипте його сіллю.

Поверх солодкого перцю викладіть шматочки баклажанів.

На баклажани розкладіть скибочки помідорів і нарізаний на слайсы часник.

Потім на помідори з часником покладіть очищену картоплю і другий стручок гострого перцю. Картопля посоліть.

На картоплю викладіть інше м’ясо.

М’ясо закрийте залишилися овочами і посипте базиліком.

Потім налийте в казан літр світлого пива.

Казан щільно закрийте кришкою і тушкуйте хашламу протягом 3 годин на маленькому вогні. Через 3 години хашлама з картоплею і баклажанами буде готова. Можете пригощати своїх друзів.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама на пиві