Хліб Дарницький є смачним варіантом випічки хліба з допомогою хлібопічки Панасонік. Для випічки беремо суміш житнього та пшеничного борошна, і додаємо мед. Мед можна замінити на патоку або просто цукор. Хліб вийде ароматний, вологий і не кришиться. Пробуйте різні рецепти приготування тіста і вибирайте найкращий і смачний.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Кмин – 1 ст. л.
  • Вода – 280 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати хліб Дарницький в хлібопічці Панасонік? Відміряйте мірним стаканчиком, ложечкою або на електронних вагах точну кількість всіх продуктів для випічки Дарницького хліба.

В чашу хлібопічки встановіть спеціальну для житнього хліба лопатку.

Борошно просійте на сито.

В чашу пересипте просіяне борошно, додайте мед, сіль і кмин. Сухі дріжджі помістіть в диспенсер. Потім налийте в келих трохи підігріту воду.

Закрийте кришку хлібопічки і встановіть програму 01 «Основний» хліб, розмір буханки –«L», колір кірочки – «Темна».

Потім натисніть кнопку «Старт». Час роботи програми встановиться за замовчуванням – 4 години.

До кінця режиму «Заміс» (це буде на дисплеї хлібопічки чи видно в віконці) відкрийте кришку і перевірте стан колобка тесту. Він повинен бути гладким і еластичним. Якщо потрібно, додайте трохи води або борошна. До завершення програми кришку не відкривати, інакше хліб може осісти.

По завершенні програми хлібопічку відключіть від мережі. Випечений хліб акуратно вийміть з чаші.

Потім буханець покладіть на решітку, прикрийте серветкою і залиште на деякий час для охолодження. Остиглий Дарницький хліб можете нарізати на скибочки і подавати до столу.

Вдалою і смачної випічки!

Житній хліб без солоду в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Панасонік Хліб на воді в хлібопічці