Хліб Дарницький є смачним варіантом випічки хліба з допомогою хлібопічки Панасонік. Для випічки беремо суміш житнього та пшеничного борошна, і додаємо мед. Мед можна замінити на патоку або просто цукор. Хліб вийде ароматний, вологий і не кришиться. Пробуйте різні рецепти приготування тіста і вибирайте найкращий і смачний.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Житнє обдирне борошно – 150 гр.
- Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Кмин – 1 ст. л.
- Вода – 280 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хліб Дарницький в хлібопічці Панасонік? Відміряйте мірним стаканчиком, ложечкою або на електронних вагах точну кількість всіх продуктів для випічки Дарницького хліба.
В чашу хлібопічки встановіть спеціальну для житнього хліба лопатку.
Борошно просійте на сито.
В чашу пересипте просіяне борошно, додайте мед, сіль і кмин. Сухі дріжджі помістіть в диспенсер. Потім налийте в келих трохи підігріту воду.
Закрийте кришку хлібопічки і встановіть програму 01 «Основний» хліб, розмір буханки –«L», колір кірочки – «Темна».
Потім натисніть кнопку «Старт». Час роботи програми встановиться за замовчуванням – 4 години.
До кінця режиму «Заміс» (це буде на дисплеї хлібопічки чи видно в віконці) відкрийте кришку і перевірте стан колобка тесту. Він повинен бути гладким і еластичним. Якщо потрібно, додайте трохи води або борошна. До завершення програми кришку не відкривати, інакше хліб може осісти.
По завершенні програми хлібопічку відключіть від мережі. Випечений хліб акуратно вийміть з чаші.
Потім буханець покладіть на решітку, прикрийте серветкою і залиште на деякий час для охолодження. Остиглий Дарницький хліб можете нарізати на скибочки і подавати до столу.
Вдалою і смачної випічки!
Житній хліб без солоду в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Панасонік Хліб на воді в хлібопічці