Хліб з солодом в хлібопічці Панасонік набуває все більшу популярність, особливо серед тих, хто дотримується правильного харчування. Такий хліб набагато смачніше і корисніше магазинного. Готуємо хліб із суміші житнього і пшеничного борошна.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Житнє борошно обдирне – 325 гр.
  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Вода – 330 гр.
  • Солод житній ферментований – 4 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода (для солоду) – 80 мл
  • Ізюм – за смаком

Процес приготування:

Готувати хліб з солодом в хлібопічці Панасонік просто! Ваш хліб, приготовлений на суміші житнього і пшеничного борошна, буде відрізнятися своїм смаком і кольором від житнього хліба без солоду.

Підготуйте всі продукти для випічки хліба.

В окремий посуд насипте потрібну кількість солоду і залийте його 80 мл крутого окропу.

Потім солод з водою, перемішайте і охолодіть.

В чашу хлібопічки налийте теплу воду, рослинна олія і насипте відміряну кількість солі та цукру.

Потім перелийте в чашу остуджений солод.

Потім насипте потрібну кількість просіяної на сито пшеничного і житнього борошна і на борошно насипте сухі швидкодіючі дріжджі.

Поверх борошна укладіть (це за бажанням) промитий ізюм. Замість родзинок можете додати коріандр або кмин.

Чашу з ингрединтами помістіть в хлібопічку і закрийте кришку. Встановіть програму випічки житнього хліба, розмір буханки і колір скоринки. В хлібопічці Панасонік на цій програмі йдуть спочатку «вирівнювання температур», потім одноразовий заміс, підйом і випічка. Час буде встановлено за замовчуванням – 3 години 30 хвилин.

Перевірте стан колобка тесту при режимі замісу. Він повинен вийти однорідним і гладким.

В режимі «підйому» тісто значно збільшиться в об’ємі. Якщо у вашої хлібопічки ні віконця, то кришку при підйомі тесту не відкривайте, щоб хліб не осел.

По завершенні програми буханець хліба акуратно вийміть з чаші і остудіть під рушником. У вас повинна вийти гарна рівна буханець коричневого кольору.

Остуджений хліб на солоді наріжте на скибочки і подайте до столу теплим.

Вдалою і смачної випічки!

Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб в хлібопічці Панасонік Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці