Пропоную приготувати апетитний хліб на заквасці без дріжджів в хлібопічці. Обов’язково скористайтеся цим рецептом і приготуйте ароматний хліб. Випічка виходить неймовірно ніжною з яскравим тонким смаком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Розсіл помідорний – 300 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Житня закваска – 250 мл
- Борошно пшеничне (1-го сорту) – 500 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати хліб на заквасці без дріжджів в хлібопічці. В чашу хлібопічки викладіть необхідну кількість житньої закваски.
Просійте необхідну кількість пшеничного борошна 1-го сорту.
Слідом додайте томатний розсіл кімнатної температури.
Додайте цукровий пісок і топлене масло кімнатної температури. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму «Основний хліб», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес приготування, який займе 4 години 5 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Обсмажте до золотистого кольору на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією.
Після закінчення замісу відкрийте кришку хлібопічки. Тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі. Додайте обсмажену ріпчасту цибулю і закрийте кришку хлібопічки. Почнеться процес повторного замісу, підняття і випічки.
Після звукового сигналу вимкніть прилад і відкрийте кришку хлібопічки.
Обережно вийміть ароматний хліб і повністю остудіть його на решітці. Хліб на заквасці без дріжджів, приготований в хлібопічці, наріжте на скибочки і подавайте до столу.
Насолоджуйтеся смачною і апетитною випічкою!
Бездріжджовий хліб в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Сірий хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на заквасці в хлібопічці