Пропоную приготувати апетитний хліб на заквасці без дріжджів в хлібопічці. Обов’язково скористайтеся цим рецептом і приготуйте ароматний хліб. Випічка виходить неймовірно ніжною з яскравим тонким смаком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Розсіл помідорний – 300 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Житня закваска – 250 мл
  • Борошно пшеничне (1-го сорту) – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати хліб на заквасці без дріжджів в хлібопічці. В чашу хлібопічки викладіть необхідну кількість житньої закваски.

Просійте необхідну кількість пшеничного борошна 1-го сорту.

Слідом додайте томатний розсіл кімнатної температури.

Додайте цукровий пісок і топлене масло кімнатної температури. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму «Основний хліб», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес приготування, який займе 4 години 5 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Обсмажте до золотистого кольору на добре розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією.

Після закінчення замісу відкрийте кришку хлібопічки. Тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі. Додайте обсмажену ріпчасту цибулю і закрийте кришку хлібопічки. Почнеться процес повторного замісу, підняття і випічки.

Після звукового сигналу вимкніть прилад і відкрийте кришку хлібопічки.

Обережно вийміть ароматний хліб і повністю остудіть його на решітці. Хліб на заквасці без дріжджів, приготований в хлібопічці, наріжте на скибочки і подавайте до столу.

Насолоджуйтеся смачною і апетитною випічкою!

Бездріжджовий хліб в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Сірий хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на заквасці в хлібопічці