Хліб цільнозерновий борошна значно відрізняється від пшеничного: він більш щільний, низькопористий і має золотистий колір. Щоб зробити виріб цікавіше за смаком, пропонуємо додати насіння – соняшникове і гарбузове, подрібнені горішки і сухофрукти. Смак такого хліба набагато яскравіше. За даними пропорціям виходить півкілограмова буханець.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода – 200 мл
  • Борошно цільнозернові – 140 гр.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Сіль велика – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Молоко сухе – 2 ч. л.
  • Кунжут – за смаком
  • Насіння соняшнику – 0,5 ч. л.
  • Горіхи (подрібнені) – 1 ч. л.
  • в’ялена Журавлина – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати хліб цільнозерновий борошна в хлібопічці Мулинекс. Відміряємо потрібну кількість води і підігріваємо її до теплої температури. Вливаємо воду в чашу.

Відміряємо рослинне масло без запаху, вливаємо в чашу слідом за водою.

Пшеничне борошно вищого сорту просіваємо через сито в окремий посуд.

Цільнозернове борошно також просіваємо через сито і змішуємо її з просіяного пшеничного борошном. Отриману суху суміш висипаємо в чашу поверх рідини.

Далі в чашу висипаємо сіль, цукровий пісок, сухі дріжджі і сухе молоко. Намагаємося класти ці компоненти в різні частини форми, щоб вони розподілялися рівномірно при замісі.

Ставимо чашу в прилад, вибираємо вагу 500 грам, вибираємо програму випічки хліба з цільнозерновий борошном і задаємо саму підсмажену кірочку. Хлібопічка самостійно визначить час випічки. Після того, як буде натиснута кнопка «Старт», розпочнеться процес замісу тесту.

Після того, як коли хлібопічка перший подасть звуковий сигнал, відкриваємо кришку і додаємо насіння, горішки і сушену журавлину. Як варіант, замість останньої підходить і родзинки. Закриваємо кришку і більше відкривати її вже не можна.

Далі хлібопічка перейде з расстойке тіста і до етапу випікання. Після того, як пролунає другий сигнал, чашу з готовим хлібом можна діставати.

Витягаємо чашу і хліб з хлібопічки і обережно перевертаємо, щоб витягти буханець. Гаряче виріб кладемо на грати і даємо повністю охолонути. Зберігати такий хліб можна, загорнувши в рушник – щільна рум’яна скоринка не змінює своєї текстури, а м’якуш залишається розсипчастим і пористим.

Приємного апетиту!

Білий хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Мулинекс