З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом хрусткого і корисного цільнозернового хліба на заквасці, приготованого в хлібопічці. Ароматний хліб виходить з ніжним і повітряним м’якушкою і апетитною скоринкою. Приготуйте, і ви будете в захваті!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Закваска – 125 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 185 мл
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Борошно цільнозернові (пшеничкая) – 440 гр.
  • Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування хліба на заквасці з цільнозерновий борошна в хлібопічці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування корисного хліба. Приблизно за 8-10 годин дістаньте закваску з холодильника.

У металевий посуд викладіть мед і вершкове масло, влийте молоко. Поставте на повільний вогонь і зігрійте до теплого стану.

У підігріту масу додайте закваску, сіль і сухі швидкодіючі дріжджі. Потім просіяти половину пшеничного цільнозерновий борошна. Перемішайте дерев’яною ложкою.

Отриману масу викладіть в чашу хлібопічки і просійте борошно. Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №3 «Французька булка», скоринка – середня. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу.

Після того, як пройде 30 хвилин, відкрийте кришку хлібопічки. Тісто досить збільшиться в об’ємі.

Закрийте кришку приладу. Почнеться процес підняття, а потім випічки. Після закінчення програми вимкніть прилад і акуратно вийміть цільнозерновий хліб.

Повністю остудіть ароматний цільнозерновий хліб на заквасці і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Кенвуд Хліб на заквасці в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці