Хліб, приготовлений на заквасці, вважається більш натуральним і корисним. Часу і клопоту буде потрібно більше, але результат того вартий. Борошно будемо використовувати житнє і пшеничне в пропорції один до п’яти – це дасть оптимальну щільність і пористість. Також до складу вводимо мед. Хлібопічка значно полегшує процес приготування такого хліба, оскільки і заміс, і розстойка забезпечуються автоматичними можливостями приладу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Житнє обдирне борошно – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Закваска або Пшеничний стартер – 50 гр.
  • Мед – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 10 гр.
  • Вода – 375 мл

Процес приготування:

Як приготувати бездріжджовий хліб в хлібопічці на заквасці? Першим етапом буде приготування опари. Для цього в чашу поміщаємо закваску або кислий стартер, 100 грам води і 100 грам житнього борошна із загальної кількості.

Ставимо програму «Заміс» з розстойкою. Час, необхідний для приготування опари – орієнтовно чотири години. Важливо, щоб маса збільшилася в два рази.

Коли опара підросте, закладаємо інші інгредієнти: решту теплу воду, мед, обидва види борошна, сіль та цукровий пісок.

Ставимо тісто на заміс і підняття на одну годину, а після цього знову включаємо заміс на п’ятнадцять хвилин.

Залишаємо тісто на останній підйом ще на одну годину.

Після цього вибираємо загальний режим випічки хліба на півтори години, вага – 750 грамів. Коли пролунає сигнал закінчення програми, чашу з готовим хлібом дістаємо з приладу. Готовий хліб витягуємо з чаші, перевернувши її. Поміщаємо буханець на решітку і повністю охолодити.

Приємного апетиту!

Житній хліб без солоду в хлібопічці Житній хліб на заквасці в хлібопічці Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб в хлібопічці на 750 грам