Пропонуємо докладний рецепт приготування домашнього дріжджового хліба в популярній хлібопічці Рэдмонд. Борошно будемо використовувати пшеничне і житнє, для аромату і кольору додамо сухий солод. Готовий виріб виходить м’яким, пористим, дуже ароматним і з красивою рум’яною скоринкою. У теплому вигляді такий хліб дуже смачний сам по собі – його насичений смак, з легкою кислинкою і дуже вдало відтіняє текстурної хрусткою скоринкою. Остиглий, він ідеально ріжеться на шматочки і добре підходить для бутербродів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вода – 380 мл
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Житнє обдирне борошно – 160 гр.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Солод житній ферментований – 15 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати хліб в хлібопічці Рэдмонд 1911 легко! Щоб не забруднити прилад, для закладки інгредієнтів обов’язково дістаємо чашу. Вливаємо в неї підігріту до теплого стану воду у зазначеній кількості. Далі вливаємо олію без запаху, кладемо сіль та цукровий пісок.
Далі висипаємо в чашу до води обидва види просіяного борошна: пшеничне і житнє. Просіювання надає тісту легкість, тому небажано нехтувати цим кроком.
Потім висипаємо поверх борошна ферментований житній солод.
В останню чергу додаємо сухі дріжджі і розпушувач тесту.
Ставимо чашу в хлібопічку і вибираємо програму під номером 14 «Житній хліб». Вага буханця – 750 грам, колір скоринки рекомендуємо залишити середнім. Натискаємо «Старт».
Після замісу можна спостерігати однорідний, м’який, оформлений, з легким блиском колобок тесту.
Після того, як прозвучить сигнал закінчення програми, чашу з готовим хлібом можна діставати.
Виймаємо форму за ручку, перевертаємо догори дном і дістаємо буханець. Кладемо хліб на решітку, щоб уникнути утворення конденсату, і даємо йому повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Житній хліб в хлібопічці Сірий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці