Пропонуємо докладний рецепт приготування домашнього дріжджового хліба в популярній хлібопічці Рэдмонд. Борошно будемо використовувати пшеничне і житнє, для аромату і кольору додамо сухий солод. Готовий виріб виходить м’яким, пористим, дуже ароматним і з красивою рум’яною скоринкою. У теплому вигляді такий хліб дуже смачний сам по собі – його насичений смак, з легкою кислинкою і дуже вдало відтіняє текстурної хрусткою скоринкою. Остиглий, він ідеально ріжеться на шматочки і добре підходить для бутербродів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 380 мл
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Солод житній ферментований – 15 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати хліб в хлібопічці Рэдмонд 1911 легко! Щоб не забруднити прилад, для закладки інгредієнтів обов’язково дістаємо чашу. Вливаємо в неї підігріту до теплого стану воду у зазначеній кількості. Далі вливаємо олію без запаху, кладемо сіль та цукровий пісок.

Далі висипаємо в чашу до води обидва види просіяного борошна: пшеничне і житнє. Просіювання надає тісту легкість, тому небажано нехтувати цим кроком.

Потім висипаємо поверх борошна ферментований житній солод.

В останню чергу додаємо сухі дріжджі і розпушувач тесту.

Ставимо чашу в хлібопічку і вибираємо програму під номером 14 «Житній хліб». Вага буханця – 750 грам, колір скоринки рекомендуємо залишити середнім. Натискаємо «Старт».

Після замісу можна спостерігати однорідний, м’який, оформлений, з легким блиском колобок тесту.

Після того, як прозвучить сигнал закінчення програми, чашу з готовим хлібом можна діставати.

Виймаємо форму за ручку, перевертаємо догори дном і дістаємо буханець. Кладемо хліб на решітку, щоб уникнути утворення конденсату, і даємо йому повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Житній хліб в хлібопічці Сірий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці