Хочу запропонувати приготувати холодний томатний суп з базиліком, який чудово вгамовує голод і спрагу в спекотний літній день. Такий суп є традиційним блюдом в Іспанії та Португалії. Назвою його ви, напевно, чули – «гаспачо».
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 250 гр.
- Болгарський перець солодкий – 50 гр.
- Цибуля червоний – 100 гр.
- Селера – 30 гр.
- Базилік свіжий – за смаком
- Паприка – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Сіль або Сіль морська – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування холодного томатного супу з базиліком. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для холодного томатного супу з базиліком. Помідори, болгарський перець, зелень базиліка і стебло селери промийте під проточною водою і дайте овочам обсохнути.
Червоний цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте на великі частини. Стебло селери очистіть від волокон і наріжте на кілька великих частин. Зелень базиліка крупно наріжте.
Помідори розріжте на часточки, видаливши плодоніжку. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, розріжте на кілька великих частин.
Підготовлені інгредієнти викладіть в чашу блендера, додайте мелену паприку, кухонну сіль і суміш перців, а потім подрібніть до однорідної гладкої консистенції.
Томатний суп з базиліком помістіть в холодильник для охолодження мінімум на 1-1,5 години. Охолоджений томатний суп перекладіть в глибоку миску. Подавайте на стіл, прикрасивши гілочкою базиліка. Такий суп, безумовно, припаде до смаку тим, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою
Приємного апетиту!
Борщ холодный Холодний борщ Холодник