Хочу запропонувати приготувати холодний томатний суп з базиліком, який чудово вгамовує голод і спрагу в спекотний літній день. Такий суп є традиційним блюдом в Іспанії та Португалії. Назвою його ви, напевно, чули – «гаспачо».


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 250 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 50 гр.
  • Цибуля червоний – 100 гр.
  • Селера – 30 гр.
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль або Сіль морська – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування холодного томатного супу з базиліком. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для холодного томатного супу з базиліком. Помідори, болгарський перець, зелень базиліка і стебло селери промийте під проточною водою і дайте овочам обсохнути.

Червоний цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте на великі частини. Стебло селери очистіть від волокон і наріжте на кілька великих частин. Зелень базиліка крупно наріжте.

Помідори розріжте на часточки, видаливши плодоніжку. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, розріжте на кілька великих частин.

Підготовлені інгредієнти викладіть в чашу блендера, додайте мелену паприку, кухонну сіль і суміш перців, а потім подрібніть до однорідної гладкої консистенції.

Томатний суп з базиліком помістіть в холодильник для охолодження мінімум на 1-1,5 години. Охолоджений томатний суп перекладіть в глибоку миску. Подавайте на стіл, прикрасивши гілочкою базиліка. Такий суп, безумовно, припаде до смаку тим, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою

Приємного апетиту!

Борщ холодный Холодний борщ Холодник