Холодник – одне з найпоширеніших страв національної кухні відразу кількох східноєвропейських країн. А все тому, що його легко готувати, воно просто незамінне спекотної пори і це шалено смачно. Є безліч варіантів його приготування, пропонуємо класичний буряковий холодник.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Вода – 2 л
- Буряк – 300 гр.
- Огірки – 300 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування холодника бурякового смачний! Відправляємо варитися буряк, а також курячі яйця. Поки вони варяться, промиваємо зелену цибулю та нарізаємо його кружечками.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо невеликими кубиками.
Огірки промиваємо та нарізаємо довгастої соломкою.
Варені яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно кришимо.
Буряк потрібно порізати також, як огірок, чи можна натерти на крупну тертку.
Тепер відправляємо всі інгредієнти в каструлю.
Заливаємо водою, засипаємо сіль і розмішуємо. Залишилася настояти суп у холодильнику приблизно 2 години.
Після цього додаємо зелень і сметану по своєму смаку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Борщ класичний Борщ холодний класичний Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодник класичний Холодник на воді