Літо – пора холодних супів. І ні один і них так не втамовує спрагу, як освіжаючий холодник на сметані. Крім того, це ароматне і смачне блюдо ще і дуже поживне, тому, скуштувавши його, ніхто не залишиться голодним. А на радість хазяйці цей суп ще й легкий і швидкий у приготуванні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Буряк – 4 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Оцет яблучний 6% – за смаком
  • Вода кип’ячена – 1 л.

Процес приготування:

Приступимо до готування холодника на сметані. Буряк моєму, варимо до готовності, охолодити. Відвар буряків залишаємо, він нам ще знадобиться. Буряк нарізаємо квадратиками.

Картоплю миємо, відварюємо, остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками. Ковбасу нарізаємо дрібними квадратиками.

Огірок миємо, відрізаємо кінчики, натираємо на крупній тертці. Зелена цибуля моєму, просушуємо, дрібно рубаємо.

Яйце відварюємо, очищаємо від шкаралупи, нарізаємо часточками.

В каструлі з’єднуємо буряк, картоплю, ковбасу, огірок і зелень. Заливаємо все відваром буряка, при необхідності доливаємо води. За смаком додаємо сіль, яблучний оцет. Все ретельно перемішуємо, ставимо в холодильник для настоювання на кілька годин.

Подаємо холодник порційно, перемішавши зі сметаною і прикрасивши за бажанням. Приємного апетиту!

Борщ з м'ясом Борщ класичний з м'ясом Холодник Холодник класичний