Холодник по-польськи – страва, яка чудово підійде не тільки для вгамування голоду, але й спраги в літню спеку. Приємний на смак холодний суп з легкою кислинкою приготувати простіше простого. Не можна не відзначити, що холодник по-польськи дуже швидко засвоюється, незважаючи на свою ситність. З великою впевненістю можна говорити про те, що віддавши перевагу такому блюдо, ви можете не турбуватися про зайві кілограми.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Буряк – 3 шт.
- Вода – 4 склянки
- Бурякова гичка – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Молоко кисле – 2 ст. л.
- Редис – 10 шт.
- Огірки – 5 шт.
- Яйце (варене) – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок
Процес приготування:
Для того щоб приготувати холодник польський, відварюємо буряк, очищаємо і натираємо на тертці, після чого заливаємо її водою, оцтом і додаємо туди чотири столові ложки цукру.
Все перемішуємо і залишаємо на день для того, щоб буряковий заквас настоявся. Після цього заквас необхідно процідити.
Бурякову гичку промиваємо, нарізаємо і відварюємо у воді з додаванням чайної ложки оцту. Після цього бадилля охолоджуємо.
Кисле молоко ретельно збовтуємо і змішуємо в окремій мисці разом з відвареної бадиллям і буряковим заквасом.
В отриману масу додаємо подрібнений редис, нарізані дрібними кубиками огірки, рубаний кріп. Всі присмачую сіллю, цукром, спеціями за бажанням.
Страва готова. Перед подачею такий суп слід тримати в холодильнику.
Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ Холодник класичний Холодник на воді