Холодник по-польськи – страва, яка чудово підійде не тільки для вгамування голоду, але й спраги в літню спеку. Приємний на смак холодний суп з легкою кислинкою приготувати простіше простого. Не можна не відзначити, що холодник по-польськи дуже швидко засвоюється, незважаючи на свою ситність. З великою впевненістю можна говорити про те, що віддавши перевагу такому блюдо, ви можете не турбуватися про зайві кілограми.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Буряк – 3 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Бурякова гичка – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Молоко кисле – 2 ст. л.
  • Редис – 10 шт.
  • Огірки – 5 шт.
  • Яйце (варене) – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок

Процес приготування:

Для того щоб приготувати холодник польський, відварюємо буряк, очищаємо і натираємо на тертці, після чого заливаємо її водою, оцтом і додаємо туди чотири столові ложки цукру.

Все перемішуємо і залишаємо на день для того, щоб буряковий заквас настоявся. Після цього заквас необхідно процідити.

Бурякову гичку промиваємо, нарізаємо і відварюємо у воді з додаванням чайної ложки оцту. Після цього бадилля охолоджуємо.

Кисле молоко ретельно збовтуємо і змішуємо в окремій мисці разом з відвареної бадиллям і буряковим заквасом.

В отриману масу додаємо подрібнений редис, нарізані дрібними кубиками огірки, рубаний кріп. Всі присмачую сіллю, цукром, спеціями за бажанням.

Страва готова. Перед подачею такий суп слід тримати в холодильнику.

Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ Холодник класичний Холодник на воді