Холодник – один з варіантів літнього супу. Завдяки наявності великої кількості рідини в поєднанні зі сметаною і свіжою зеленню, він чудово освіжає в літню спеку. А наявність декількох видів овочів і вареного яйця відмінно втамовує голод. Додавання оцту робить смак холодника більш насиченим, а його колір яскравішим.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Вода – 3 л
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 6 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати холодник з оцтом. Буряк промиваємо, відрізуємо плодоніжки і кладемо в каструлю. Картопля промиваємо від піску і теж кладемо в каструлю. Заливаємо водою і відварюємо в мундирах до готовності. Картопля по готовності дістаємо з води, буряк залишаємо в каструлі і заливаємо холодною водою, залишаємо на 5-10 хвилин. Після цього буряк чистимо від шкірки.
Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
В каструлю з холодною водою, додаємо цукор, сіль і оцет.
Буряк натираємо на крупній тертці. Огірки промиваємо і розрізаємо навпіл. Потім ще раз навпіл і нарізаємо невеликими шматочками. У каструлю кладемо натерту буряк і нарізаний огірок.
Яйця відварюємо до готовності, охолодити, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо в каструлю яйця.
Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.
Всі інгредієнти в каструлі перемішуємо і ставимо каструлю в холодильник на 1-2 години, щоб холодник настоявся і охолодився. Після цього наливаємо холодник в тарілку, заправляємо сметаною і зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Борщ Холодний борщ Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник з буряка на воді Холодник класичний Холодник по-белорусски