В спекотний літній день холодник із гички буряків буде ідеальним варіантом не тільки для вгамування голоду, але і для втамування спраги. Це легке літнє блюдо для приготування не вимагає особливих кулінарних навичок і досвіду, а головне – часу. Буквально за годину ви зможете впоратися з приготуванням і порадувати своїх близьких холодним буряковим супом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк (з бадиллям) – 3 шт.
  • Огірки – 6 шт.
  • Яйце (варене) – 4 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Кефір – 0.5 л.
  • Вода питна – 1 л

Процес приготування:

Щоб приготувати холодник із гички буряків, для початку необхідно відварити буряк, картоплю і яйця. Картопля краще варити в мундирі. Перед варінням буряк відокремлюємо від бадилля. Бадилля промиваємо та нарізаємо.

Огірок промиваємо і шаткуємо соломкою. При бажанні можна натерти огірок на тертці.

Відварну буряк нарізаємо кубиками середнього розміру. Відправляємо її в каструлю з киплячою водою, туди ж викладаємо подрібнену бадилля, цукор, сіль, оцет. Через 20 хвилин знімаємо масу з вогню і даємо їй охолонути.

Промиту зелень необхідно дрібно нарізати.

Подрібнені інгредієнти розкладаємо по тарілках. Заливаємо все остившім буряковим відваром, присмачую сметаною або кефіром. Туди ж відправляємо половинку вареного яйця.

Подаємо холодник з часниковими тостами і відварною картоплею.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ на кефірі Борщ холодный Холодний борщ на кефірі Холодник з буряка на воді Холодник з буряка на кефірі Холодник по-білоруськи