Один з найбільш популярних та вдалих варіантів тіста для чебуреків замішуєся на горілці. Страви забезпечена красива рум’яна кірочка, при цьому всі м’ясні соки запечатуються всередині.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Вода – 1,5 склянки
- Горілка – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 5 – 10 гр.
- Кефір – 1 склянка
Процес приготування:
Рецепт хрустких чебуреків на горілці з фаршем простий у приготуванні! У воду влийте рослинне масло і всипте сіль, закип’ятити цю суміш.
У киплячу масу всипте півсклянки борошна і швидко перемішайте. Щоб не було грудочок, можна скористатися блендером.
Коли маса охолоне, додайте яйце і горілку, перемішайте до однорідного стану. Потім частинами додайте решту борошно і замісіть тісто.
Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть в блендері. Змішайте фарш з цибулевої масою і кефіром, додайте сіль і перець за смаком, добре перемішайте.
Тісто розділіть на частини і тонко розкачайте. Щоб коржі були рівними, обріжте їх по діаметру тарілки. Потім покладіть начинку і зліпити чебурек.
Краї тіста добре скріпіть руками або за допомогою виделки.
Заготовки чебуреків обсмажте на олії до золотистої скоринки і подавайте на стіл.
Приємного аппетита!
Чебуреки