Один з найбільш популярних та вдалих варіантів тіста для чебуреків замішуєся на горілці. Страви забезпечена красива рум’яна кірочка, при цьому всі м’ясні соки запечатуються всередині.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Вода – 1,5 склянки
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 5 – 10 гр.
  • Кефір – 1 склянка

Процес приготування:

Рецепт хрустких чебуреків на горілці з фаршем простий у приготуванні! У воду влийте рослинне масло і всипте сіль, закип’ятити цю суміш.

У киплячу масу всипте півсклянки борошна і швидко перемішайте. Щоб не було грудочок, можна скористатися блендером.

Коли маса охолоне, додайте яйце і горілку, перемішайте до однорідного стану. Потім частинами додайте решту борошно і замісіть тісто.

Цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть в блендері. Змішайте фарш з цибулевої масою і кефіром, додайте сіль і перець за смаком, добре перемішайте.

Тісто розділіть на частини і тонко розкачайте. Щоб коржі були рівними, обріжте їх по діаметру тарілки. Потім покладіть начинку і зліпити чебурек.

Краї тіста добре скріпіть руками або за допомогою виделки.

Заготовки чебуреків обсмажте на олії до золотистої скоринки і подавайте на стіл.

Приємного аппетита!

Чебуреки