Важко знайти людину, який байдуже ставився до чебуреків, особливо якщо вони приготовані вдома. Ніжне дріжджове тісто як не можна краще підходить для цієї страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 75 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Для начинки: –
  • Свинячий фарш – 300 гр.
  • Вода – 60 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати чебуреки з листкового дріжджового тіста на сковороді? Змішайте просіяне борошно, сіль, сухі дріжджі, яйце, воду і рослинну олію.

У вас вийде м’яке еластичне тісто, загорнути його в харчову плівку і помістіть в холодильник на півгодини.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння і подрібніть в блендері.

Змішайте фарш з цибульно-часниковою масою, посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.

Тісто тонко розкачати, виріжте коржики круглої форми. На кожен плат тіста покладіть начинку.

складіть Тісто навпіл, скріпіть краю пальцями або виделкою. Трохи притисніть чебуреки пальцями, щоб начинка рівномірно розподілилася всередині.

Чебуреки обсмажте на помірному вогні з двох сторін. Щоб м’ясо добре пропеклося, зменшіть вогонь до мінімального і протушкувати чебуреки під кришкою 5-7 хвилин.

Чебуреки подавайте на стіл в теплому вигляді.

Приємного аппетита!

Чебуреки