Кабачок є універсальним овочем. Завдяки своїй здатності вбирати різні смаки кабачок використовується в багатьох стравах. Він також відмінно гармонує в тандемі з індичкою. Приготування індички з кабачками в духовці робить цю страву смачною і одночасно дієтичним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе індички – 500 гр.
  • Кабачки – 1 кг
  • Сметана – 150 гр.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Яблука – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати індичку з кабачками в духовці, на самому початку вже можна включити розігріватися духовку до 180 градусів. Філе індички промити, потім розділити на 4 частини (порційні шматочки). Викладаємо філе у форму для запікання. Кожен шматочок приправляємо сіллю.

Після цього промазуємо кожен шматочок індички сметаною (по одній чайній ложці).

Переходимо до підготовки кабачка. Кабачок промиваємо, очищаємо від шкірки, після цього нарізаємо кружечками. Потім необхідно нарізати кабачок ще дрібніше – у вигляді кубиків.

Приготуємо соус. Решту сметану перекладаємо в зручну ємність. Натираємо на дрібній тертці зубчик часнику і очищене яблуко. Додаємо трохи солі і все перемішуємо.

Потім необхідно додати сметанний соус, гірчицю. Перемішуємо.

Промиваємо і дрібно нарізаємо кріп. Також додаємо його в соус. Все перемішуємо. Можна використовувати як свіжий, так і заморожений кріп. Соус готовий.

Поверх індички викладаємо нарізаний кубиками кабачок, підсолюємо.

Розподіляємо сметанний соус поверх кабачка. Відправляємо блюдо в гарячу духовку на 40 хвилин.

Натираємо сир твердий і за кілька хвилин до готовності посипаємо їм страву.

Готову індичку з кабачками подаємо до столу в гарячому вигляді. За бажанням можна вживати дане блюдо зі свіжими овочами.

Приємного вам апетиту!

Кабачки в духовці Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовке Кабачки з сиром і часником в духовці