Пікантна кабачкова ікра виходить трохи гострої, має яскравий колір і насичений вершковий смак. Текстура у закуски м’яка і гладка, однорідна.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Томатна паста – 250 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру з майонезом і часником. Відміряти потрібну кількість продуктів.
Овочі помити, обсушити. З кабачків зняти шкірку і вийняти м’якоть з насінням. У перців прибрати коробки з насінням. Моркву і часник почистити.
Овочі прокрутити через м’ясорубку. Скласти в каструлю кашку з овочів, крім часнику. Встановити каструлю на середній вогонь і готувати близько 1 години. Якщо у заготівлі все ще багато рідини, потрібно варити на 15-20 хв. довше. Періодично ікру потрібно помішувати.
Покласти в заготовку пропущений через прес часник, цукровий пісок, сіль і томатну пасту. Постійно заважаючи, варити овочі ще півгодини.
Подрібнити масу за допомогою заглибного блендера прямо у каструлі.
Покласти ікру майонез, влити рослинне масло і есенцію. Довести заготовку до кипіння. Варити ще 15 хв, постійно заважаючи, щоб запобігти підгорянню. На цьому етапі знову можна пробити масу блендером.
Розлити гарячу масу по простерилизованным скляним банкам, закатати стерильними кришками. Банки з ікрою перевернути догори дном. Укутати заготовки ковдрою і дати постояти 12 годин до повного охолодження, потім прибрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з болгарським перцем Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою Кабачкова ікра як в дитинстві Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму