З кабачків можна приготувати величезну кількість страв і закусок, вони відмінно поєднуються з овочами. Такою популярною закатці, ка лечо, кабачок додасть яскравості та оригінальності.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки (молоді) – 3,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Часник 7 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Томатний сік – 1 л
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.

Процес приготування:

Почнемо готувати лечо з кабачків з томатним соком. Овочі вимити. Перці очистіть від насіння. З цибулі і часнику зніміть піну.

Томатний сік влийте в каструлю. Гіркий перець подрібніть ножем і відправте його в каструлю до соку.

Кабачки наріжте невеликими кубиками. Болгарський перець тонкою соломкою. Часник пропустіть через прес, цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Каструлю з томатним соком поставте на вогонь, додайте до нього цукор, соняшникова олія, сіль і оцет.

Коли томатним сік закипить, опустіть в нього кабачки, цибулю, часник і перець. Добре перемішайте овочі і прикрийте каструлю кришкою. Тушкуйте овочі 15 хвилин після закипання.

Банки і кришки для закаток стерилізуйте. Розкладіть лечо по банкам, загорніть кришки і залиште закачування остигати при кімнатній температурі. Зберігайте лечо в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Лечо з кабачків на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцем і цибулею Лечо з томатним соком Лечо з часником на зиму Неймовірно смачні заготовки з лечо Солодке лечо на зиму