Приготування закусок і консервації з додаванням майонезу стає все більш популярним. Цей соус додасть кабачкової ікри особливу ніжність і буде добрим консервантом, до того ж в заготовку не потрібно додавати оцет. Майонез можна взяти або готовий, або приготувати своїми руками. Особливий смак додасть ікрі смажену цибулю. Овочі для цієї ікри подрібнити на м’ясорубці
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Майонез – 0.5 склянки
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри з майонезом і смаженою цибулею? Кабачки, помийте і очистіть від шкірки і насіння.
Почистіть цибулини.
Відміряйте інші інгредієнти у вказаній в рецепті кількості.
Очищені кабачки нарізати на невеликі кубики.
Потім їх перекрутіть на м’ясорубку з крупною решіткою. Отриману кабачкову масу перекладіть в спеціальний посуд для гасіння.
Налийте до кабачків рослинне масло і поставте їх на маленький вогонь. Тушкуйте кабачки в олії протягом 1-1,5 годин, періодично помішуючи.
Очищені цибулини розріжте на шматочки і перекрутіть на м’ясорубці. Потім перекручений цибулю обсмажте до прозорості на окремій сковорідці.
В окремому посуді змішайте майонез, томатну пасту, сіль, цукор і чорний перець. Це буде заправка для кабачкової ікри.
В каструлю з кабачками перекладіть обсмажену цибулю і приготовану заправку, добре перемішайте і тушкуйте ікру на маленькому вогні ще 1 годину.
За бажанням готову ікру подрібніть блендером або перетріть на сито і після цього тушкуйте ще 10 хвилин.
Готову ікру гарячої розкладіть в стерильні баночки, загорніть і остудіть протягом доби під будь-який «шубою».
Їжте на здоров’я!
Кабачки з майонезом на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра як в дитинстві