Приготування кабачкової ікри в мультиварці з функцією скороварки значно спрощується. Головним чином тому, що скорочується час на уварювання овочів. Консистенція готової ікри виходить однорідною, густою і дуже ніжною. Звичайно, ікру можна приготувати в звичайній мультиварці без вищевказаної функції, але і час на приготування відчутно збільшиться. Всі подробиці вказані в рецепті.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру в мультиварці-скороварці. Кабачки миємо й обсушуємо. Кінчики зрізаємо.

Якщо кабачки зрілі, і шкірка встигла загрубеть, то її обов’язково зрізаємо, а насіння виймаємо і викидаємо. Якщо плоди молоді, то використовуємо їх цілком. Кабачки нарізаємо шматками.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Великі цибулини розрізаємо на частини.

Нарізані овочі пропускаємо через м’ясорубку. Як варіант, можна подрібнити за допомогою блендера.

Масу з кабачків і цибулі викладаємо в чашу мультиварки.

масу додаємо сіль і вливаємо олію. Перемішуємо пластикової або дерев’яною лопаткою.

Закриваємо каструлю кришкою, клапан випуску пари (при наявності такої функції) також закриваємо. Встановлюємо режим «Гасіння» на п’ятдесят хвилин. Якщо в мультиварці немає функції скороварки, то вибираємо режим «Гасіння», але час встановлюємо – дві години.

Після того, як час приготування по режиму закінчиться, відкриваємо кришку і додаємо в масу майонез, томатну пасту і цукровий пісок. Ретельно перемішуємо.

Закриваємо каструлю кришкою і знову ставимо режим «Гасіння» на півгодини – на цьому етапі час однакове і для мультиварки, і для скороварки. Поки маса гаситься, очищаємо часник пропускаємо через прес.

Після закінчення часу гасіння додаємо підготовлений часник, оцет і перемішуємо. Закриваємо кришкою і даємо ікрі постояти в чаші в режимі підігріву ще десять хвилин.

Ікра готова. Фасуємо її в гарячому вигляді по попередньо простерилизованным сухим банкам і закатуємо стерильними сухими кришками. Після охолодження прибираємо банки з ікрою в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з майонезом і часником Консервовані кабачки