В цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкові гнізда з фаршем, роблячи їх не з натертого кабачка, а з нарізаного на кільця. Запечемо ці «Гніздо глухаря» в паніровці, під сирною скоринкою і в вершках. Ваше блюдо буде гідно святкового столу.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки (середні) – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Вершки – 100 мл
- Сир – 100 гр.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачкові гнізда з фаршем, спочатку підготуйте всі потрібні продукти для цієї страви. Фарш заздалегідь розморозьте.
Кабачок вимити, зніміть з нього шкірку і потім порізати на кільця товщиною в 2 см. З кілець гострим ножем видаліть м’якоть і насіння. Кабачкові кільця посипте сіллю і залиште на 20 хвилин.
Почистіть цибулину і зубки часнику. Цибулю наріжте на невеликі кубики, а часник подрібніть на часничниці.
Шматок твердого сиру натріть на крупну тертку.
Розморожений фарш перекладіть в миску, додайте подрібнені цибулю і часник, за смаком насипте сіль і чорний мелений перець і добре вимішайте. Якщо фарш дуже тугий, то додайте до нього трохи води, тоді страва буде більш соковитим.
В окремому посуді добре збийте виделкою яйце.
Приготованим фаршем заповніть кільця кабачків, щоб фарш був врівень з краєм кабачка.
Кожне кабачкове кільце-гніздо з фаршем обваляйте в панірувальних сухарях.
Потім умочіть їх у збитому яйці.
Потім обваляйте в паніровці.
Підготовлені кабачкові гнізда укладіть у форму для випічки, змащену рослинним маслом.
Кабачкові гнізда посипте натертим сиром.
У форму налийте вершки.
Запікайте кабачкові гнізда з фаршем в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.
Приємного апетиту!
Гнізда з фаршем в духовці Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з фаршем в духовці Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків