В цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкові гнізда з фаршем, роблячи їх не з натертого кабачка, а з нарізаного на кільця. Запечемо ці «Гніздо глухаря» в паніровці, під сирною скоринкою і в вершках. Ваше блюдо буде гідно святкового столу.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки (середні) – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати кабачкові гнізда з фаршем, спочатку підготуйте всі потрібні продукти для цієї страви. Фарш заздалегідь розморозьте.

Кабачок вимити, зніміть з нього шкірку і потім порізати на кільця товщиною в 2 см. З кілець гострим ножем видаліть м’якоть і насіння. Кабачкові кільця посипте сіллю і залиште на 20 хвилин.

Почистіть цибулину і зубки часнику. Цибулю наріжте на невеликі кубики, а часник подрібніть на часничниці.

Шматок твердого сиру натріть на крупну тертку.

Розморожений фарш перекладіть в миску, додайте подрібнені цибулю і часник, за смаком насипте сіль і чорний мелений перець і добре вимішайте. Якщо фарш дуже тугий, то додайте до нього трохи води, тоді страва буде більш соковитим.

В окремому посуді добре збийте виделкою яйце.

Приготованим фаршем заповніть кільця кабачків, щоб фарш був врівень з краєм кабачка.

Кожне кабачкове кільце-гніздо з фаршем обваляйте в панірувальних сухарях.

Потім умочіть їх у збитому яйці.

Потім обваляйте в паніровці.

Підготовлені кабачкові гнізда укладіть у форму для випічки, змащену рослинним маслом.

Кабачкові гнізда посипте натертим сиром.

У форму налийте вершки.

Запікайте кабачкові гнізда з фаршем в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.

Приємного апетиту!

Гнізда з фаршем в духовці Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з фаршем в духовці Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків