Якщо кабачкові оладки вже не викликають захоплення і набридли, час готувати кабачковий пиріг! Ця випічка неймовірно соковита і смачна. Подати такий пиріг можна з м’яким сиром, солоною рибою або просто зі сметаною і зеленню. Для приготування використовуємо цільнозернове борошно, яке надає рустикальний вид пирога і додає йому цінних корисних властивостей.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 450 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло оливкове (холодного віджиму) – 70 гр.
  • Кефір – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт кабачкового пирога на кефірі в духовці простий у приготуванні! Борошно просіваємо через велике сито в широку миску. Це потрібно, щоб збагатити майбутнє тісто киснем.

В миску до борошна додаємо розпушувач, соду і сіль.

В окрему миску натираємо на дрібній тертці кабачки. Розбиваємо яйця, додаємо кефір, оливкова олія, пропущений через прес часник. Петрушку і кріп промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо дрібно ножем. Подрібнену зелень додаємо в миску до кабачків і вимішуємо масу віночком вручну або за допомогою міксера на низькій швидкості.

До рідкої кабачкової суміші додаємо попередньо змішані сухі інгредієнти і вимішуємо тісто віночком або міксером на повільних обертах. Консистенція готового тіста виходить середньої густоти.

Форму змащуємо олією. Як варіант, можна форму застелити промасленим пергаментом, щоб полегшити процес вилучення готового пирога. Приготоване тісто викладаємо у форму.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо форму з тестом на середній рівень. Випікаємо виріб протягом години. Готовність перевіряємо зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Протикаємо серединку пирога: якщо є налипшее тісто, випікання продовжуємо. Якщо шпажка вийшла сухою, пиріг можна діставати.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо охолонути прямо у формі.

пиріг Розрізаємо на порційні шматочки.

Подаємо до столу в холодному вигляді. Дуже вдало з пирогом поєднується червона слабосолона риба і сирний сир, посипаний свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки з часником в духовці Пиріг з кабачків в духовці Страви з кабачків Торт з кабачків