Пиріг з овочевого тіста з м’ясною начинкою – те, що потрібно для ситного сімейного вечері. Кабачкове тісто вважається більш легким і корисним, ніж звичайне. А шар з фаршу зробить пиріг ще більш апетитним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 100 мл
- Маргарин вершковий – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Майонез – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачковий пиріг з фаршем. Готуємо тісто. Картоплю попередньо відварюємо, кабачок очищаємо від шкірки. Овочі разом пропускаємо через м’ясорубку або крупну тертку – як вам зручніше. Потім додаємо до суміші яйце, кефір і соду. Перемішуємо. Розтоплюємо маргарин і відправляємо в тісто, просіваємо всипаємо борошно і розпушувач. Знову перемішуємо.
Цибулину і зубчики часнику подрібнюємо, змішуємо з фаршем. Сюди ж додаємо яйце, сіль, перець і майонез. Перемішуємо і відправляємо застигати в холодильник на 20 хвилин.
Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Вливаємо половину кабачкового тіста, на нього рівномірно викладаємо начинку з фаршу.
Другу половину виливаємо на шар фаршу. Посипаємо тертим твердим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуємо близько 60 хвилин.
Після того, як дістали з духовки, запіканці даємо трохи охолонути. Нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром і часником в духовці Пиріг з кабачків Пиріг з кабачків в духовці