Пиріг з овочевого тіста з м’ясною начинкою – те, що потрібно для ситного сімейного вечері. Кабачкове тісто вважається більш легким і корисним, ніж звичайне. А шар з фаршу зробить пиріг ще більш апетитним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Маргарин вершковий – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачковий пиріг з фаршем. Готуємо тісто. Картоплю попередньо відварюємо, кабачок очищаємо від шкірки. Овочі разом пропускаємо через м’ясорубку або крупну тертку – як вам зручніше. Потім додаємо до суміші яйце, кефір і соду. Перемішуємо. Розтоплюємо маргарин і відправляємо в тісто, просіваємо всипаємо борошно і розпушувач. Знову перемішуємо.

Цибулину і зубчики часнику подрібнюємо, змішуємо з фаршем. Сюди ж додаємо яйце, сіль, перець і майонез. Перемішуємо і відправляємо застигати в холодильник на 20 хвилин.

Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Вливаємо половину кабачкового тіста, на нього рівномірно викладаємо начинку з фаршу.

Другу половину виливаємо на шар фаршу. Посипаємо тертим твердим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуємо близько 60 хвилин.

Після того, як дістали з духовки, запіканці даємо трохи охолонути. Нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром і часником в духовці Пиріг з кабачків Пиріг з кабачків в духовці