Човники з кабачків – відмінне блюдо для сімейного вечері і святкового столу. Для «човників» можна підібрати начинку за смаком, не забудьте про ” сирну «шапочку», яка розплавиться і красиво зарум’яниться в процесі готування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Олія – 7 ст. л.
- Сир копчений кіска – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати кабачки в духовці човники, кабачки, помийте, розріжте їх навпіл, ложкою видалити м’якоть. Кабачкову м’якоть наріжте кубиками.
Цибулину очистіть і дрібно наріжте.
Моркву натріть на крупній тертці.
Помідори дрібно наріжте.
На розігріту сковороду влийте трохи соняшникової олії, обсмажте цибулю і моркву.
Додайте подрібнені помідори, м’якоть кабачка, зелень, посоліть і поперчіть за смаком, тушкуйте овочі 5-7 хвилин.
Зніміть сковороду з вогню, змішайте овочеву начинку з майонезом і тертим сиром. Частина сиру можна залишити на посипання.
Наповніть човники начинкою, посипте тертим сиром. Деко змастіть соняшниковою олією, викладіть заготовки.
Запікайте човники при 180 градусах 20-30 хвилин. Викладіть гарячі човники на блюдо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Страви з кабачків