Човники з кабачків – відмінне блюдо для сімейного вечері і святкового столу. Для «човників» можна підібрати начинку за смаком, не забудьте про ” сирну «шапочку», яка розплавиться і красиво зарум’яниться в процесі готування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Олія – 7 ст. л.
  • Сир копчений кіска – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати кабачки в духовці човники, кабачки, помийте, розріжте їх навпіл, ложкою видалити м’якоть. Кабачкову м’якоть наріжте кубиками.

Цибулину очистіть і дрібно наріжте.

Моркву натріть на крупній тертці.

Помідори дрібно наріжте.

На розігріту сковороду влийте трохи соняшникової олії, обсмажте цибулю і моркву.

Додайте подрібнені помідори, м’якоть кабачка, зелень, посоліть і поперчіть за смаком, тушкуйте овочі 5-7 хвилин.

Зніміть сковороду з вогню, змішайте овочеву начинку з майонезом і тертим сиром. Частина сиру можна залишити на посипання.

Наповніть човники начинкою, посипте тертим сиром. Деко змастіть соняшниковою олією, викладіть заготовки.

Запікайте човники при 180 градусах 20-30 хвилин. Викладіть гарячі човники на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Страви з кабачків