Смажені в борошні кабачки і баклажани – саме просте і смачне блюдо, яке може виступити відмінним гарніром до м’яса, курки і риби. Поєднання смажених овочів з пікантним часниковим соусом – гарна ідея для швидкого перекусу або закуски на святковий стіл.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 5 – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Сметана або Йогурт – 150 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування смажених кабачків і баклажанів з часником смачний! Для приготування вибираємо молодий кабачок з м’якою шкіркою і без насіння. Кабачок промиваємо, обрізаємо кінчики з обох сторін і нарізаємо кабачки тонкими кільцями, товщиною 5-6 мм.

Баклажан промиваємо, відрізуємо плодоніжки й нарізаємо тонкими круглими пластинами товщиною 5-7 мм

Посипаємо нарізаний баклажан сіллю і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб гіркота, яка є в баклажані, пішла з рідиною, яка виділиться в процесі маринування.

Борошно з’єднуємо з чайною ложкою солі. Обвалюємо кожен шматочок кабачка в борошні з обох сторін і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом.

Обсмажуємо кабачки з обох боків до появи золотистої скоринки.

Готові кабачки знімаємо на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб воно ввібрало зайве олію.

Після того, як баклажани промариновались в солі, їх необхідно промити холодною водою і злити рідину. Потім обваляти в борошні і обсмажити на олії до рум’яної скоринки.

Готові кабачки з баклажанами подаємо ще теплими.

В маленькій тарілці змішуємо сметану, пропущений через прес часник і трохи солі. Все добре перемішуємо і подаємо соус до овочів. Приємного апетиту!

Кабачки з баклажанами Кабачки з баклажанами на сковороді Кабачки на сніданок Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді