З безлічі способів приготування фаршированих кабачків вам пропонується в цьому рецепті нафарширувати кабачки яловичим фаршем з рисом і запекти в духовці під вершковим соусом. У вас вийде соковите і ніжне блюдо, яке можна подати до обіду або вечері самостійною стравою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки (молоді) – 5 шт.
- Яловичий фарш 0.5 кг
- Рис білий – 4 ст. л.
- Сметана – 200 мл
- Вершки – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачки, фаршировані м’ясом і рисом, просто! Рис, бажано довгозернистий, промийте холодною водою і зваріть до напівготовності. Кабачки, помийте і розріжте на шматочки довжиною 4-5 див Потім чайною ложечкою видаліть м’якоть, формуючи з шматочків кабачків стаканчики з дном.
Почистіть цибулини і розріжте на шматочки. Зелені цибулю і петрушку промийте і подрібніть разом з ріпчастою цибулею в чаші блендера на невеликій швидкості.
Розморожений або свіжий яловичий фарш помістіть в окремий посуд. Додайте подрібнену зелень і трохи перемішайте.
Потім у фарш перекладіть відварену і охолоджений рис, додайте за смаком сіль і перець і ще раз перемішайте. Фарш 8-10 разів відбийте, щоб він придбав однорідну консистенцію.
Кабачкові стаканчики компактно помістіть у форму для запікання, змастивши її олією. Кабачки німого посипте сіллю. Потім розкладіть в стаканчики приготований фарш. Перемішайте вершки зі сметаною і залийте цим соусом нафаршировані кабачки. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 190°С протягом 35-40 хвилин. Потім можете подати до столу, розклавши фаршировані кабачки в порційні тарілки.
Їжте на здоров’я!
Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з фаршем Кабачки з фаршем і рисом в духовці Кабачки на вечерю ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків