З безлічі способів приготування фаршированих кабачків вам пропонується в цьому рецепті нафарширувати кабачки яловичим фаршем з рисом і запекти в духовці під вершковим соусом. У вас вийде соковите і ніжне блюдо, яке можна подати до обіду або вечері самостійною стравою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки (молоді) – 5 шт.
  • Яловичий фарш 0.5 кг
  • Рис білий – 4 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Вершки – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачки, фаршировані м’ясом і рисом, просто! Рис, бажано довгозернистий, промийте холодною водою і зваріть до напівготовності. Кабачки, помийте і розріжте на шматочки довжиною 4-5 див Потім чайною ложечкою видаліть м’якоть, формуючи з шматочків кабачків стаканчики з дном.

Почистіть цибулини і розріжте на шматочки. Зелені цибулю і петрушку промийте і подрібніть разом з ріпчастою цибулею в чаші блендера на невеликій швидкості.

Розморожений або свіжий яловичий фарш помістіть в окремий посуд. Додайте подрібнену зелень і трохи перемішайте.

Потім у фарш перекладіть відварену і охолоджений рис, додайте за смаком сіль і перець і ще раз перемішайте. Фарш 8-10 разів відбийте, щоб він придбав однорідну консистенцію.


Кабачкові стаканчики компактно помістіть у форму для запікання, змастивши її олією. Кабачки німого посипте сіллю. Потім розкладіть в стаканчики приготований фарш. Перемішайте вершки зі сметаною і залийте цим соусом нафаршировані кабачки. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 190°С протягом 35-40 хвилин. Потім можете подати до столу, розклавши фаршировані кабачки в порційні тарілки.

Їжте на здоров’я!

Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з фаршем Кабачки з фаршем і рисом в духовці Кабачки на вечерю ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків