Низький вміст калорій в кабачках і багатство цього овоча вітамінами роблять страви з нього незамінними для сімейних прийомів їжі. Запіканка з кабачків в духовці не тільки вгамує голод всієї родини, але і доведеться всім до смаку за рахунок свого неповторного аромату, дивного смаку і неймовірної яскравості.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Масло рослинне – 110 мл
  • Яйце – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати запіканку з кабачків в духовці, в глибокій ємності збиваємо яйця до утворення легкої піни, вливаємо олію, ще раз гарненько збиваємо. Поступово додаємо до суміші борошно, постійно перемішуючи масу ложкою. Вимішуємо до однорідності.

Очистити цибулю і моркву, натерти їх на крупній тертці. Кабачок очистити, вийняти при необхідності жорсткі насіння, також натерти його на крупній тертці. Додати терту цибулю, моркву і кабачок.

Сир натерти на крупній тертці, додати його до кабачкової маси. Поперчити і посолити масу за смаком, все ретельно перемішати.

Форму для запікання застелити пергаментом і викласти туди підготовлену кабачкову масу. Розрівняти верхівку запіканки.

Випікати кабачкову запіканку в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько півгодини до утворення золотистої рум’яної скоринки.

Готової запіканки з кабачків дати охолонути, вийняти з форми, нарізати на порційні шматочки і можна скликати домочадців за стіл. Приємного апетиту!

Дієтична ПП запіканка з кабачків Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Кабачки для схуднення ПП рецепти з кабачків