Приготовані на грилі кабачки послужать прекрасним гарніром до страв з м’яса, птиці або риби. Завдяки попередньому маринування кабачки виходять ароматними і пікантними. Таким же чином можна приготувати баклажани, болгарський перець, спаржу, молоду моркву – всі овочі максимально розкриють свої смакові властивості і точно не залишать байдужими тих, хто дотримується здорового харчування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 600 – 700 гр.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове (холодного віджиму) – 3 – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Для запікання кабачків на грилі краще вибирати саме молоді кабачки, оскільки їх м’якоть найбільш ніжна і хрустка, а шкірка ще не встигла загрубеть. Кабачки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики. По діагоналі нарізаємо овочі у вигляді пластин товщиною один-півтора сантиметри. Для приготування маринаду змішуємо в окремій ємності оливкова олія холодного віджиму, лимонний сік, гірчицю, цукор, очищений і пропущений через прес часник, сіль, чорний мелений перець. Збиваємо вручну віночком, поки не вийде однорідна емульсія. Обрану зелень промиваємо й обсушуємо. Наприклад, це може бути базилік і майоран, або кріп і петрушка. Зелень дрібно рубаємо ножем. Якщо використовується зелень в сухому вигляді, то її краще розтерти в порошок. Підготовлену зелень висипаємо в приготовлену емульсію і перемішуємо. Нарізані кабачки покласти в щільний поліетиленовий пакет підходящого розміру і заливаємо отриманим маринадом. Обережно струшуємо пакет і поміщаємо в холодильник. Даємо кабачків промаринуватися протягом пари годин, періодично перевертаючи пакет.

Гриль попередньо розігріваємо до гарячого стану. Скибочки кабачків злегка отряхиваем від маринаду і поміщаємо на сухий розігрітий гриль. На середньо-високій температурі готуємо кабачки по чотири-п’ять хвилин з кожного боку.

Готові кабачки укладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу відразу ж, поки овочі гарячі. Залишився маринад від кабачків можна використовувати в якості заправки для салату зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно ПП рецепти з кабачків Смажені кабачки Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді