Страви з кабачків користуються великою популярністю! Скільки різноманітних цікавинок можна з них приготувати. Один з таких простих, але неймовірно апетитні – це смажені кабачки з часниковим соусом. Соус додасть страві особливу пікантність і аромат! Спробуйте самі!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Базилік сушений – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати смажені кабачки з часниковим соусом. Кабачки промиваємо, відрізаємо у них кінчики і нарізаємо кружальцями приблизно 0,5-1 см завтовшки.

Солимо і перчимо кабачки і даємо їм настоятися 5-10 хв.

Потім висипаємо борошно на тарілку і обвалюємо кожен шматочок у борошні.

Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажуємо кабачки з обох сторін. В цілому на смаження потрібно 10-13 хв.

Готуємо соус. Для цього моє і всю зелень подрібнюємо. Змішуємо її з рослинним маслом. Додаємо оцет і пропущений через прес чесок. Додаємо перець і базилік за смаком.

Подаємо кабачки разом з соусом в невеликій чаші.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки з кропом і часником Кабачки на сковороді швидко і смачно Смажені кабачки