У багатьох смак кабачкової ікри асоціюється з дитинством, коли мама чи бабуся займалися заготівлею ікри на зиму. Тому у кожного є свої смакові уподобання при її приготуванні, щоб було «як у мами». Сьогодні ми займемося приготуванням саме такий кабачкової ікри, за рецептами наших мам. Приєднуйтесь до нас, щоб і ви могли скуштувати смак дитинства.у


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати кабачкову ікру з морквою? Кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки, чистимо від шкірки і нарізаємо кабачки невеликими кубиками.

Невеликими порціями обсмажуємо кабачки на середньому вогні на розігрітій сковороді з рослинним маслом протягом 5-7 хвилин.

Потім кабачки викладаємо в глибоку каструлю і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин. Потім дошку для шинкування посипаємо сіллю, щоб сік залишався на дошці і не дратував очі і нарізаємо цибулю дрібними кубиками.

Цибулю підсмажити на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Додаємо моркву в сковороду до цибулі і підсмажити на сковороді 3-5 хвилин, потім викладаємо в каструлю до кабачків.

Помідори промиваємо під проточною водою, ошпарюємо окропом і потім знімаємо шкірку і видаляємо плодоніжки.

Помідори пробиваємо в пюре блендером і відправляємо в каструлю до овочів.

За допомогою заглибного блендера овочі в каструлі пюрируем, додаємо сіль і цукор, чорний перець і ставимо каструлю на вогонь. На середньому вогні доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і проварюємо 2,5 години, не забуваючи часто помішувати ікру, щоб вона не пригоріла до дна каструлі. В кінці додаємо оцет, добре перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.

Готову гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закручуємо кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо ікру на зберігання в холодильник.

Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкова ікра Кабачкова ікра з помідорами Кабачкова ікра пальчики оближеш Салат з кабачків і помідорів на зиму Страви з кабачків