Кабачки в духовці з сиром і часником – універсальне блюдо, його можна готувати як з якогось значимого урочистого приводу для святкового столу, так і просто так для сімейного обіду. Результат незмінний: ароматне, смачне і соковите овочеве блюдо, яке обов’язково приємно здивує як мешканців, так і гостей.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Сир Моцарелла – 100 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Приправа горіхова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кабачки в духовці з сиром і часником? Підготувати всі необхідні інгредієнти, кабачки помити і висушити.
У кабачків відрізати кінчики, нарізати кабачки великими кружечками.
Перекласти шинки в глибоку миску, посипати сіллю, перемішати, залишити кабачки для пускання соку.
Моцарелу натерти на дрібній тертці.
До кабачків, пустили сік, додати горіхову приправу і гранульований часник, перемішати кабачки.
До кабачків додати рослинне масло.
У форму для запікання викласти кабачки. Посипати зверху моцарелою.
Поставити форму для запікання в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати 40 хвилин до утворення золотистої рум’яної скоринки. Готові кабачки в духовці з сиром і часником подавати порційно. Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в сирному клярі Кабачки з сиром Кабачки з часником в духовці Кабачки на вечерю Хрусткі кабачки