Кабачки в духовці з сиром і часником – універсальне блюдо, його можна готувати як з якогось значимого урочистого приводу для святкового столу, так і просто так для сімейного обіду. Результат незмінний: ароматне, смачне і соковите овочеве блюдо, яке обов’язково приємно здивує як мешканців, так і гостей.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Сир Моцарелла – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Приправа горіхова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кабачки в духовці з сиром і часником? Підготувати всі необхідні інгредієнти, кабачки помити і висушити.

У кабачків відрізати кінчики, нарізати кабачки великими кружечками.

Перекласти шинки в глибоку миску, посипати сіллю, перемішати, залишити кабачки для пускання соку.

Моцарелу натерти на дрібній тертці.

До кабачків, пустили сік, додати горіхову приправу і гранульований часник, перемішати кабачки.

До кабачків додати рослинне масло.

У форму для запікання викласти кабачки. Посипати зверху моцарелою.

Поставити форму для запікання в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати 40 хвилин до утворення золотистої рум’яної скоринки. Готові кабачки в духовці з сиром і часником подавати порційно. Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в сирному клярі Кабачки з сиром Кабачки з часником в духовці Кабачки на вечерю Хрусткі кабачки