Кабачки, фаршировані овочами, будуть у вас легким овочевим харчем і для домашнього столу, і «ссобойкой» на роботу, і закускою для пікніка. Страва смачна гарячим і холодним. Рецепт приготування простий. Овочі для начинки можете брати різні, навіть заморожені.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки (молоді) – 4 шт.
  • Заморожена суміш овочів – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати кабачки, фаршировані овочами? Молоді кабачки добре промийте під проточною водою і розрізати кожен кабачок на дві поздовжні половинки, видалити хвостики.

Ложкою вийміть їх кабачкового половинок м’якоть з насінням, щоб у вас вийшли довгі човники.

Потім кабачки на 2 хвилини опустіть в окріп або на 5 хвилин помістіть в мікрохвильовку на максимальній потужності. Серветкою приберіть з кабачків всю вологу.

Кабачкову м’якоть дрібно наріжте.

Почистіть цибулини і наріжте їх на маленькі кубики.

Нарізану цибулю обсмажте до прозорості на розігрітому рослинному маслі.

Потім у сковорідку до цибулі перекладіть подрібнену кабачкову м’якоть і тушкуйте все протягом 5 хвилин, періодично помішуючи суміш.

Зелений кріп промийте, просушіть серветкою і дрібно наріжте.

В сковорідку до смаженій з кабачком луку насипте заморожену овочеву суміш, не розморожуючи її.

Овочі посипте нарізаним кропом, по своєму смаку посоліть і поперчіть і смажте на максимальному вогні протягом 5 хвилин. Потім цю суміш трохи остудіть.

Шматочок твердого сиру подрібніть на середню терку.

Половину тертого сиру покладіть до обсмажених овочів і розмішайте.

Приготовану овочеву суміш щільно укладіть в кабачкові човники. Форму для запікання намажте олією і викладіть на неї фаршировані кабачки.

Посипте зверху кабачки іншим тертим сиром.

Запікайте фаршировані кабачки в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 1 години, але можна і довше. Це залежить від вашої духовки.

Приготовані кабачки наріжте на порційні шматочки і подайте до столу гарячими або холодними. Особливо смачні вони на природі.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Дієтичні страви з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки з сиром у духовці Кабачки на кожен день ПП рецепти з кабачків