Дуже смачні закуски виходять з кабачків в клярі з часником і помідорами на сковороді. Таке блюдо можна подавати як аперитив перед застіллям або як складовий складного гарніру до гарячих м’ясних страв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Майонез – 100 мл
- Часник – зуб.
- Сир – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Кабачки, помийте, наріжте тонкими кружечками, посоліть і залиште на 10 хвилин, потім промокніть овочі паперовою серветкою.
У миску розбийте яйця, додайте до них сіль і перець, добре збийте. Потім додайте борошно і замісіть льєзон для кляру.
Обваляйте кабачки у льєзоні і обсмажте на розігрітій сковорідці з двох сторін.
Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.
Змішайте майонез з часником.
Помідори помийте і наріжте тонкими часточками.
На блюді розкладіть кабачки в клярі, змастіть їх майонезним соусом і покладіть помідор, знову трохи соусу і накрийте другим гуртком кабачка. Верхній кабачок змастіть майонезом і посипте тертим сиром, за бажанням можна прикрасити страву зеленню.
Приємного апетиту!
Кабачки в клярі з борошном і яйцем Кабачки в клярі з сиром і часником Кабачки в клярі на сковороді Кабачки з помідором, сиром і часником на сковороді Кабачки на вечерю Кабачки на кожен день Страви з кабачків