Дуже смачні закуски виходять з кабачків в клярі з часником і помідорами на сковороді. Таке блюдо можна подавати як аперитив перед застіллям або як складовий складного гарніру до гарячих м’ясних страв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 мл
  • Часник – зуб.
  • Сир – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Кабачки, помийте, наріжте тонкими кружечками, посоліть і залиште на 10 хвилин, потім промокніть овочі паперовою серветкою.

У миску розбийте яйця, додайте до них сіль і перець, добре збийте. Потім додайте борошно і замісіть льєзон для кляру.

Обваляйте кабачки у льєзоні і обсмажте на розігрітій сковорідці з двох сторін.

Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.

Змішайте майонез з часником.

Помідори помийте і наріжте тонкими часточками.

На блюді розкладіть кабачки в клярі, змастіть їх майонезним соусом і покладіть помідор, знову трохи соусу і накрийте другим гуртком кабачка. Верхній кабачок змастіть майонезом і посипте тертим сиром, за бажанням можна прикрасити страву зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки в клярі з борошном і яйцем Кабачки в клярі з сиром і часником Кабачки в клярі на сковороді Кабачки з помідором, сиром і часником на сковороді Кабачки на вечерю Кабачки на кожен день Страви з кабачків