Качка, фарширована гречкою, прекрасне блюдо для святкового столу. Соковита, ситна, з приголомшливим ароматом вона дуже швидко зникне з тарілок. Дуже смачно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 2 кг
- Гречка – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати качку з гречкою в рукаві в духовці? Качку промиваємо і чистимо, потім натираємо її сіллю і чорним меленим перцем зовні і усередині. Загортаємо в целофановий пакет і кладемо в холодильник.
Гречку промиваємо і відварюємо в підсоленій воді (240 мл. на 120 гр. гречаної крупи).
Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими шматочками.
Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до рум’яної скоринки.
Змішуємо гречку з цибулею, додаємо сіль і перець за смаком.
Нашинкуем качку гречкою і зашиваємо ниткою.
Кладемо качку в рукав для запікання і 1,5-2 години при 180 градусах приблизно через годину зменшуємо температуру до 160. За півгодини до готовності відкриваємо рукав, щоб верх зарум’яниться
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в рукаві в духовці Качка з гречкою в духовці Рецепти на Новий рік