Качка, фарширована гречкою, прекрасне блюдо для святкового столу. Соковита, ситна, з приголомшливим ароматом вона дуже швидко зникне з тарілок. Дуже смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Гречка – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати качку з гречкою в рукаві в духовці? Качку промиваємо і чистимо, потім натираємо її сіллю і чорним меленим перцем зовні і усередині. Загортаємо в целофановий пакет і кладемо в холодильник.

Гречку промиваємо і відварюємо в підсоленій воді (240 мл. на 120 гр. гречаної крупи).

Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими шматочками.

Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до рум’яної скоринки.

Змішуємо гречку з цибулею, додаємо сіль і перець за смаком.

Нашинкуем качку гречкою і зашиваємо ниткою.

Кладемо качку в рукав для запікання і 1,5-2 години при 180 градусах приблизно через годину зменшуємо температуру до 160. За півгодини до готовності відкриваємо рукав, щоб верх зарум’яниться

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в рукаві в духовці Качка з гречкою в духовці Рецепти на Новий рік