Оригінальний спосіб приготувати домашній холодець – з індичих шийок. Продукт дає багато соковитого м’яса, що надає страві особливий смак і поживність. Спробуйте для вашого обіднього столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Шия індички – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Вода – 2 – 2,5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати холодець з шиї індички без желатину? Підготуємо продукти за списком. Овочі очищаємо від шкірки, индюшиные шиї ретельно промиваємо.

Шийки розрізаємо на кілька частин, заливаємо водою, щоб вона покривала шийки і ставимо на плиту.

Сюди ж викладаємо цибулю, моркву, сіль, лавровий лист і горошини перцю.

Варимо бульйон близько 4 годин на слабкому вогні.

Половинку гострого чилі додаємо за годину до закінчення готування.

З каструлі викладаємо шиї і овочі. Остуджуємо.

Після остигання знімаємо м’ясо з ший індички. Кістки і хрящі використовувати не будемо.

Натираємо зубчики часнику і змішуємо їх з сумішшю перців.

М’ясо розкладаємо по глибоких тарілках, з’єднуємо його з часником і спеціями, а після заливаємо процідженим бульйоном.

Страву ставимо на ніч у холодильник і потім перекладаємо на сервірувальні тарілки.

Подавайте холодець з соусом, хлібом або овочами. Готово!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з індички