Щоб приготувати кальмари гриль на мангалі, доведеться трохи повозитися. По-перше, ретельно кальмари почистити. По-друге, приготувати ароматний маринад. По-третє, спланувати маринування заздалегідь. Попередньо перед смаженням кальмарів шпажки рекомендуємо вимочити у воді, щоб вони не почали підгорати на мангалі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 600 – 700 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 2 – 4 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – 1 – 2 зуб.
Процес приготування:
Рецепт приготування кальмара гриль на мангалі смачний! Готуємо маринад для кальмара. Петрушку миємо, обсушуємо і дрібно подрібнюємо. Як варіант, можна подрібнити в чаші блендера. Лимон миємо й обсушуємо. Знімаємо цедру і змішуємо її з зеленню. В отриману суміш вливаємо олію і пропущений через прес часник, а також сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо всі разом.
Кальмари промиваємо водою, очищаємо поверхню, видаляємо внутрішній хрящ. Знімаємо з м’якоті прозору плівку. Розрізаємо тушки так, щоб виходили пласти товщиною в п’ять-шість сантиметрів.
Укладаємо підготовлених кальмарів в щільний пакет і слідом вливаємо приготований маринад. Щільно закриваємо пакет і акуратно перемішуємо все руками, намагаючись рівномірно розподілити суміш по всьому шматках кальмара. Закритий пакет прибираємо в холодильник на півгодини-годину для маринування.
Після маринування нанизуємо кожен шматок на шпажку за принципом гармошки, як на фото.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускаємо. Шпажки з кальмарами відправляємо на мангал. Під шпажки з вільної боку можна підкласти шматок фольги, щоб вони не підгоряли. Готуємо кальмари п’ять-сім хвилин в цілому. Не забуваємо перевертати. На поверхні має утворитися золотава скоринка.
Подаємо готових кальмарів на стіл в гарячому вигляді разом з часточками лимона і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Кальмари на мангалі