Кальмар на мангалі – це дуже смачно. Соковитий, ніжний, з ароматними спеціями. Його м’якоть готується дуже швидко, так що довго стояти біля мангала не доведеться. Гарячі кальмари – найсмачніші, після остигання вони вже не такі соковиті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 1 кг
- Лимон – 0.5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 0.5 пучків
Процес приготування:
Готувати кальмара на решітці на мангалі просто! Кальмари промиваємо прохолодною водою, очищаємо поверхню, витягуємо внутрішній хрящ. Знімаємо з м’якоті плівку.
Розрізаємо тушки так, щоб вийшов пласт. Відбиваємо кухонним молотком отримані пласти з двох сторін. Не відбиваємо занадто сильно, важливо, щоб м’якоть пом’якшилася, але залишилася цілою.
Укладаємо підготовлених кальмарів в глибоку ємність, додаємо сіль, чорний мелений перець, паприку, оливкова олія, лимонний сік, соєвий соус, кетчуп. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через прес, після чого кладемо до кальмарам. Петрушку миємо, обсушуємо і подрібнюємо, висипаємо зелень слідом за часником до кальмарам. Перемішуємо все руками, намагаючись рівномірно розподілити спеції і зелень за всіма шматках кальмара. Затягуємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину-дві для маринування.
Готуємо мангал. Температура вугілля для запікання повинна бути нижче, ніж для приготування м’яса. Відкрите полум’я не допускаємо. Промаринованного кальмара поміщаємо на змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал.
Готуємо кальмара орієнтовно за півтори хвилини з кожного боку. Важливо не пересушити, інакше кальмари будуть жорсткими. Подаємо на стіл в гарячому вигляді. Прикрашаємо часточками лимона і свіжою зеленню, овочами.
Смачного!