Кальмар на мангалі – це дуже смачно. Соковитий, ніжний, з ароматними спеціями. Його м’якоть готується дуже швидко, так що довго стояти біля мангала не доведеться. Гарячі кальмари – найсмачніші, після остигання вони вже не такі соковиті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 1 кг
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 0.5 пучків

Процес приготування:

Готувати кальмара на решітці на мангалі просто! Кальмари промиваємо прохолодною водою, очищаємо поверхню, витягуємо внутрішній хрящ. Знімаємо з м’якоті плівку.

Розрізаємо тушки так, щоб вийшов пласт. Відбиваємо кухонним молотком отримані пласти з двох сторін. Не відбиваємо занадто сильно, важливо, щоб м’якоть пом’якшилася, але залишилася цілою.

Укладаємо підготовлених кальмарів в глибоку ємність, додаємо сіль, чорний мелений перець, паприку, оливкова олія, лимонний сік, соєвий соус, кетчуп. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через прес, після чого кладемо до кальмарам. Петрушку миємо, обсушуємо і подрібнюємо, висипаємо зелень слідом за часником до кальмарам. Перемішуємо все руками, намагаючись рівномірно розподілити спеції і зелень за всіма шматках кальмара. Затягуємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину-дві для маринування.

Готуємо мангал. Температура вугілля для запікання повинна бути нижче, ніж для приготування м’яса. Відкрите полум’я не допускаємо. Промаринованного кальмара поміщаємо на змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал.

Готуємо кальмара орієнтовно за півтори хвилини з кожного боку. Важливо не пересушити, інакше кальмари будуть жорсткими. Подаємо на стіл в гарячому вигляді. Прикрашаємо часточками лимона і свіжою зеленню, овочами.

Смачного!

Кальмари на мангалі