Пропонуємо приготувати кальмари на мангалі. Родзинка смаку – в маринаді. Готуємо насичену ароматну суміш з петрушки, гострого перцю, оливкового масла і часнику. Готуються такі кальмари на мангалі буквально пару хвилин. Важливо вчасно зняти ніжні тушки і не пересмажити їх.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 700 – 800 гр.
- Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 2 – 4 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати кальмари в маринаді на мангалі? Кальмарів ретельно миємо, очищаємо поверхню, видаляємо внутрішній хрящ. Знімаємо з м’якоті прозору плівку з обох сторін.
Розрізаємо тушки на дві частини так, щоб виходили довгасті порційні шматки.
Відбиваємо кальмарів кухонним молоточком з двох сторін. Важливо, щоб м’якоть пом’якшилася, але залишилася цілою.
Готуємо маринад для кальмара. Петрушку промиваємо, обсушуємо і кладемо в чашу блендера. Стручок гострого перцю миємо, обсушуємо і додаємо до петрушці. Часник очищаємо і відправляємо слідом за перцем в чашу. Вливаємо олію і соєвий соус. Додаємо паприку і чорний мелений перець, а також сіль за смаком. Подрібнюємо все разом до однорідного стану.
Укладаємо підготовлених кальмарів в ємність і заливаємо приготовленим маринадом. Перемішуємо все руками, намагаючись рівномірно розподілити масу по всьому шматках кальмара. Залишаємо на п’ятнадцять хвилин для маринування.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускаємо. Шматочки кальмара відправляємо на решітку мангалу.
Готуємо кальмари півтори-дві хвилини з кожного боку орієнтовно. На поверхні має утворитися легка золотава скоринка.
Подаємо готових кальмарів на стіл в гарячому вигляді, посипавши свіжою рубаною зеленню.
Смачного!