Приготуємо кальмари на мангалі – це дуже смачно. Так і готуються вони швидко. А щоб надати пікантний смаковий відтінок, зробимо суміш для змащування кальмарів на основі соєвого соусу. Подавати таку страву можна просто з скибочками лимона – вони відмінно підкреслюють чудовий натуральний смак морепродуктів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 700 – 800 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Орегано – 1 ч. л.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Масло оливкове – 5 – 6 ст. л.
- Соєвий соус – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кальмари з соєвим соусом на мангалі? Готуємо соус для обмазування кальмарів. У миску вливаємо оливкова олія холодного віджиму, додаємо соєвий соус. Всипаємо сушений орегано і чорний мелений перець. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Отриману кашку кладемо в миску до решти інгредієнтів і добре все перемішуємо вінчиком. Пробуємо суміш на смак і додаємо сіль при необхідності. Суміш для змащування готова.
Кальмари добре моєму прохолодною водою, очищаємо поверхню від верхньої темної плівки, витягуємо прозорий внутрішній хрящ. Знімаємо з підготовленої тушки прозору плівку зсередини і зовні. Залишаємо тушки цілими, не нарізаючи на частини.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускаємо. Підготовлених кальмарів відправляємо на решітку мангалу.
Готуємо одну хвилину і перевертаємо. Підсмажений бік кальмарів рясно змащуємо приготованим соусом з допомогою силіконової пензлика.
Після змащування підсмаженої сторони знову перевертаємо тушки і змащуємо тепер другу сторону. Готуємо кальмари п’ять-шість хвилин в цілому. На поверхні повинна зарум’янитися золотава скоринка. Також можна приготувати таких кальмарів і на грилі. Подаємо гарячі кальмари на стіл у супроводі лимона і свіжої зелені.
Приємного апетиту!
Кальмари на мангалі