Капуста, маринована з буряком і морквою, незважаючи на простий склад інгредієнтів і метод приготування, буде смачною закускою і гарніром до будь-якої страви, особливо гарячого м’ясного. Капусту ріжемо невеликими шматочками і буряком додамо естетичну нотку – красивий рожевий колір. Буряк на смак капусти не впливає. Маринад можна урізноманітнити різними прянощами по своєму смаку, а замінивши столовий оцет яблучний, ви зробите капусту більш ніжною. Готують таку закуску тільки з капусти пізніх сортів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Вода – 1.5 л
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати капусту, мариновану з буряком і морквою швидкого приготування легко! В рецепті вам пропонується замаринувати капусту в 3-літровій банці, але можна в будь-якому посуді, тільки не металевою. Банку заздалегідь добре промийте та висушіть. Качан капусти очистіть від зовнішніх листя, обполосніть холодною водою і наріжте шматочками невеликого розміру. Потім шматочки руками расслоите на окремі листочки.
Очищені від шкірки і промиті буряки і моркву нашаткуйте або тонкими кружальцями, або невеликими брусочками.
Очищені від лушпиння зубки часнику наріжте тонкими слайсами.
У підготовлену банку укладіть пошарово нарізану капусту, перекладаючи кожен шар шматочками моркви, буряків і часнику. Качалкою овочі відразу трохи утрамбовывайте. Потім до овочів в банку налийте вказане в рецепті кількість рослинного масла.
В каструлі зваріть маринад з чистої води, цукру і солі. Прокип’ятіть її пару хвилин і потім додати столовий оцет. Гарячим маринадом залийте капусту з овочами в банку і закрийте їх чистою пластмасовою кришкою. Капусту залиште на столі, поки повністю не охолоне, а потім помістіть її в холодильник. Через добу ваша чудова маринована з свеклою і морквою капуста буде готова. Можете подавати до столу.
Смачного!