Картопля тушкована в мультиварці з маслюками – відмінна ідея для обіду. Для приготування необхідно лише заздалегідь підготувати овочі і відварити гриби, потім викласти все в чашу мультиварки, додати трохи води і включити режим «Смаження». В кінці приготування додаємо в блюдо сіль і спеції, трохи сметани і свіжу зелень. Ще пару хвилин і готову страву у вас на столі! Все дуже просто і швидко!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Маслюки свіжі – 200 гр.
- Картопля – 700 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 300 мл
- Масло рослинне – 2 – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Сметана 15% – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Кріп – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування картоплі з маслюками в мультиварці? Попередньо очищені і відварені маслюки викладаємо в чашу мультиварки і обсмажуємо на олії разом з дрібно нарізаною цибулею до золотистого кольору на режимі «Смаження».
Потім у чашу мультиварки викладаємо нарізану тонкими скибочками моркву і зверху – картопля. Додаємо сіль і перець, воду, включаємо режим «Смаження» на 35 хвилин. Кришку мультиварки закриваємо, не забуваємо періодично помішувати овочі.
Через 15 хвилин кришку мультиварки відкриваємо, перемішуємо і продовжуємо смажити картоплю з грибами. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо в каструлю сметану і дрібно нарубану зелень, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати. Після звукового сигналу про готовність вимикаємо мультиварку.
Готову картоплю з грибами викладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо гілочкою кропу і подаємо на стіл.
Картопля Картопля з маслюками Як приготувати маслюки - рецепти