Картопля тушкована в мультиварці з маслюками – відмінна ідея для обіду. Для приготування необхідно лише заздалегідь підготувати овочі і відварити гриби, потім викласти все в чашу мультиварки, додати трохи води і включити режим «Смаження». В кінці приготування додаємо в блюдо сіль і спеції, трохи сметани і свіжу зелень. Ще пару хвилин і готову страву у вас на столі! Все дуже просто і швидко!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Маслюки свіжі – 200 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 300 мл
  • Масло рослинне – 2 – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана 15% – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Кріп – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування картоплі з маслюками в мультиварці? Попередньо очищені і відварені маслюки викладаємо в чашу мультиварки і обсмажуємо на олії разом з дрібно нарізаною цибулею до золотистого кольору на режимі «Смаження».

Потім у чашу мультиварки викладаємо нарізану тонкими скибочками моркву і зверху – картопля. Додаємо сіль і перець, воду, включаємо режим «Смаження» на 35 хвилин. Кришку мультиварки закриваємо, не забуваємо періодично помішувати овочі.

Через 15 хвилин кришку мультиварки відкриваємо, перемішуємо і продовжуємо смажити картоплю з грибами. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо в каструлю сметану і дрібно нарубану зелень, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати. Після звукового сигналу про готовність вимикаємо мультиварку.

Готову картоплю з грибами викладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо гілочкою кропу і подаємо на стіл.

Картопля Картопля з маслюками Як приготувати маслюки - рецепти