Навіть з найпростіших інгредієнтів можна приготувати дуже смачну страву. М’ясо з картоплею можна приготувати вдома і на пікніку. А завдяки ароматних трав, спецій і спекотним вугіллю ви отримаєте приголомшливий результат.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля (молодий) – 600 – 700 гр.
- Свиняча вирізка – 1000 гр.
- Чебрець свіжий – 1 ст. л.
- Розмарин – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 0,5 склянки
- Бальзамічний оцет – 0,5 склянки
- Приправа для м’яса – 2 ч. л.
- Часник – 2 – 3 зуб.
Процес приготування:
Почнемо готувати картоплю з м’ясом на мангалі. Картоплю помийте і варіть 15 хвилин, поки він не стане легко протыкаться виделкою. Дрібний молоду картоплю навіть не треба чистити. М’ясо розморозьте, помийте і наріжте кубиками для шашлику.
Для маринаду змішайте оливкова олія, бальзамічний оцет, приправу для м’яса, подрібнений часник, свіжий чебрець і розмарин.
М’ясо залийте ¾ отриманого маринаду і поставте його 15 хвилин у холодильник.
маринадом залийте картоплю і також приберіть його в холодильник.
Коли м’ясо і картоплю замаринується, нанизайте їх на шампури, чергуючи один з одним. М’ясо краще нанизувати поперек волокон.
Помістіть шампури над прогорілими вугіллям і смажте до готовності, періодично перевертаючи шампури.
Готові шашлики подавайте відразу, поки вони не охололи. Приготований картопля і м’ясо за таким рецептом просочаться ароматом трав і будуть мати дуже приємний смак і аромат.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі