Смачна картопляна запіканка з фаршем, помідорами і грибами в духовці відмінно різноманітить домашнє меню. Готувати її просто, хоча це займе близько години часу. Зате домашні будуть ситими і задоволеними!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 4 шт.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Сир – 300 гр.
- Майонез – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати картопляну запіканку з фаршем, помідорами і грибами в духовці. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його квадратиками.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і пасеруємо цибулю до золотавості 10 хв.
Тепер миємо й ріжемо перець, вичищаємо все насіння і також нарізаємо його кубиками.
Додаємо його на сковороду смажимо 5 хв.
І додаємо порізані дрібними шматочками печериці.
Все перемішуємо, накриваємо кришкою і смажимо на повільному вогні 10 хв.
Картоплю чистимо і ріжемо кружальцями 3-4 мм в товщину.
Також ріжемо промиті помідори.
Сир натираємо з допомогою великої терки.
Фарш солимо і перчимо за смаком.
Тепер промазуємо форму для випікання маслом.
першим шаром Викладаємо картоплю, солимо його і промазуємо майонезом.
На нього кладемо фарш, потім шар з перцю, цибулі та печериць.
Викладаємо помідори і посипаємо сиром.
Запікаємо 40 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці Картопляна запіканка з фаршем, сиром і майонезом в духовці