Смачна картопляна запіканка з фаршем, помідорами і грибами в духовці відмінно різноманітить домашнє меню. Готувати її просто, хоча це займе близько години часу. Зате домашні будуть ситими і задоволеними!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати картопляну запіканку з фаршем, помідорами і грибами в духовці. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його квадратиками.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і пасеруємо цибулю до золотавості 10 хв.

Тепер миємо й ріжемо перець, вичищаємо все насіння і також нарізаємо його кубиками.

Додаємо його на сковороду смажимо 5 хв.

І додаємо порізані дрібними шматочками печериці.

Все перемішуємо, накриваємо кришкою і смажимо на повільному вогні 10 хв.

Картоплю чистимо і ріжемо кружальцями 3-4 мм в товщину.

Також ріжемо промиті помідори.

Сир натираємо з допомогою великої терки.

Фарш солимо і перчимо за смаком.

Тепер промазуємо форму для випікання маслом.

першим шаром Викладаємо картоплю, солимо його і промазуємо майонезом.

На нього кладемо фарш, потім шар з перцю, цибулі та печериць.

Викладаємо помідори і посипаємо сиром.

Запікаємо 40 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці Картопляна запіканка з фаршем, сиром і майонезом в духовці